Annonce
Esbjerg

Lokalråd ønsker indflydelse på turismedestination Vadehavskysten

Lokalråd Ribe Midt ønsker at samarbejde med Destination Vadehavskysten om turismen i Ribe. Foto: Orla Lund
Lokalråd Ribe Midt har sendt dokument til politikere og organisationen bag Destination Vadehavskysten, hvor de ønsker mere lokal indflydelse i forhold til turismen i Ribe. Blandt andet ønsker man at få lokalpolitikerne til at arbejde for det, der ved kommunesammenlægningen blev aftalt for turismen i Esbjerg Kommune.

Ribe: Indflydelse, medbestemmelse og fællesskab.

Det er overskriften på det dokument, Lokalråd Ribe Midt som en del af diskussionen omkring turismesamarbejdet Destination Vadehavskysten har sendt til politikere, lokale ildsjæle, det midlertidige forberedelsesudvalg bag Vadehavskysten samt destinationschef Hans Peter Folmann.

Dokumentet slår fast, at man som lokalråd ønsker at være en naturlig samarbejdspartner for Destination Vadehavskysten, og at "En af Lokalrådets væsentlige opgaver er at fremme lokalområdets udvikling."

Annonce

- Udgangspunktet for vores henvendelse er, at vi som lokalråd gerne vil have medindflydelse i forhold til, at vi føler et ansvar for at varetage lokalområdets interesser, og her udgør turismen en væsentlig del, siger kasserer i Lokalråd Ribe Midt, Willi Weber.

Fokuspunkt

I dokumentet lyder det videre, at "... vi ser det også som en opgave at medvirke til sørge for at turisterne ”har det godt”, når de besøger vores lokalområde, men også til sørge for at lokalområdets beboere ”har det godt” med de mange besøgende."

- Det er et afgørende fokuspunkt, vi deler med Fanø-boerne: At der skal være plads til både turister og fastboende, siger Willi Weber og forklarer, at man som Lokalråd ikke hidtil har været inddraget i tilblivelsen af Destination Vadehavskysten. Men det mener han er vigtigt, at lokalrådet bliver fremadrettet.

- Der er i Ribe en masse lokale kræfter, der ønsker at bidrage, og vi vil gerne være bindeled mellem Destination Vadehavskysten og det lokale, siger Willi Weber.

Annonce

Dialog med politikerne

I dokumentet forklarer Lokalrådet desuden, at man finder det vigtigt, at der fremover er et ”Turistkontor” centralt placeret i Ribes bymidte, at der er gode muligheder for at placere destinationens medarbejde i Ribe og at lokalrådet kan være med til at understøtte og udvikle den lokale forankring af turistindsatsen.

- Vi vil rigtigt gerne i dialog med politikerne om dette emne. Som lokalråd vil vi gerne holde politikerne op på det, der i sin tid blev vedtaget i forbindelse med kommunesammenlægningen, hvor udgangspunktet var, at turismen skulle have hovedsæde i Ribe. Det vil vi gerne gøre dem opmærksomme på, og bede dem arbejde for, siger Willi Weber.

Generalforsamling

Der afholdes generalforsamling i Destination Vadehavskysten onsdag 28. april. Det foregår virtuelt kl. 19.00.

Som turistaktør kan man få indflydelse på turismeudviklingen ved at blive medlem af Foreningen Destination Vadehavskysten. De nuværende vedtægter giver dog ikke Lokalråd Ribe Midt mulighed for at melde sig ind i foreningen. Dette ønsker man ændret under generalforsamlingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce