Annonce
Esbjerg

Lokalråd ønsker indflydelse på turismedestination Vadehavskysten

Lokalråd Ribe Midt ønsker at samarbejde med Destination Vadehavskysten om turismen i Ribe. Foto: Orla Lund
Lokalråd Ribe Midt har sendt dokument til politikere og organisationen bag Destination Vadehavskysten, hvor de ønsker mere lokal indflydelse i forhold til turismen i Ribe. Blandt andet ønsker man at få lokalpolitikerne til at arbejde for det, der ved kommunesammenlægningen blev aftalt for turismen i Esbjerg Kommune.

Ribe: Indflydelse, medbestemmelse og fællesskab.

Det er overskriften på det dokument, Lokalråd Ribe Midt som en del af diskussionen omkring turismesamarbejdet Destination Vadehavskysten har sendt til politikere, lokale ildsjæle, det midlertidige forberedelsesudvalg bag Vadehavskysten samt destinationschef Hans Peter Folmann.

Dokumentet slår fast, at man som lokalråd ønsker at være en naturlig samarbejdspartner for Destination Vadehavskysten, og at "En af Lokalrådets væsentlige opgaver er at fremme lokalområdets udvikling."

Annonce

- Udgangspunktet for vores henvendelse er, at vi som lokalråd gerne vil have medindflydelse i forhold til, at vi føler et ansvar for at varetage lokalområdets interesser, og her udgør turismen en væsentlig del, siger kasserer i Lokalråd Ribe Midt, Willi Weber.

Fokuspunkt

I dokumentet lyder det videre, at "... vi ser det også som en opgave at medvirke til sørge for at turisterne ”har det godt”, når de besøger vores lokalområde, men også til sørge for at lokalområdets beboere ”har det godt” med de mange besøgende."

- Det er et afgørende fokuspunkt, vi deler med Fanø-boerne: At der skal være plads til både turister og fastboende, siger Willi Weber og forklarer, at man som Lokalråd ikke hidtil har været inddraget i tilblivelsen af Destination Vadehavskysten. Men det mener han er vigtigt, at lokalrådet bliver fremadrettet.

- Der er i Ribe en masse lokale kræfter, der ønsker at bidrage, og vi vil gerne være bindeled mellem Destination Vadehavskysten og det lokale, siger Willi Weber.

Annonce

Dialog med politikerne

I dokumentet forklarer Lokalrådet desuden, at man finder det vigtigt, at der fremover er et ”Turistkontor” centralt placeret i Ribes bymidte, at der er gode muligheder for at placere destinationens medarbejde i Ribe og at lokalrådet kan være med til at understøtte og udvikle den lokale forankring af turistindsatsen.

- Vi vil rigtigt gerne i dialog med politikerne om dette emne. Som lokalråd vil vi gerne holde politikerne op på det, der i sin tid blev vedtaget i forbindelse med kommunesammenlægningen, hvor udgangspunktet var, at turismen skulle have hovedsæde i Ribe. Det vil vi gerne gøre dem opmærksomme på, og bede dem arbejde for, siger Willi Weber.

Generalforsamling

Der afholdes generalforsamling i Destination Vadehavskysten onsdag 28. april. Det foregår virtuelt kl. 19.00.

Som turistaktør kan man få indflydelse på turismeudviklingen ved at blive medlem af Foreningen Destination Vadehavskysten. De nuværende vedtægter giver dog ikke Lokalråd Ribe Midt mulighed for at melde sig ind i foreningen. Dette ønsker man ændret under generalforsamlingen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Se billederne: Kloak under lokale naturperler får strømpe på

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gangene er proppet til med varer: Virksomhed er nødsaget til at udvide med to kæmpe lagerhaller for at følge med efterspørgslen

Varde For abonnenter

Københavnerdrengen bad selv om at komme på børnehjem og fandt livet, lyset og kærligheden i Vestjylland

Erhverv

Mange nye virksomheder søger sammen i lokalt netværk: - Vi sætter en ære i at være størst

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Vanvittige scener i tillægstiden: Sejren var både smuk, grim, vild, overbevisende og heldig

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-cheftræner har fået et luksusproblem: - De ser ud, som om de har spillet sammen i et år

Sydjylland For abonnenter

Rikke er mor til et handicappet barn - og der er mange bekymringer: At søge hjælp kan være opslidende

Livsstil

Showkamp: Stjernerne i Bramming møder helten fra Wembley og de andre Tykke Maver fra Esbjerg

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE snuppede sejren til sidst

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Aabenraa For abonnenter

770.000 kroner fra stor vækstpulje går til Aabenraa: Ni projekter får penge

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: Et klippeforsvar og en offensiv åbenbaring

Livsstil

Vin fra Spaniens høje helvede: Kom med til masterclass med Jonas Tofterup fra Esbjerg, Danmarks eneste Master og Wine

Annonce