Annonce
Esbjerg

Lokalråd er optimister: Håber på trafiksikker overgang på hovedvej A11 allerede i 2021

Trafiksikkerheden er minimal, når man står på det lille helleanlæg på hovedvej A11 mellem Holmevej og Bjerrumvej. Nu er der forhåbninger om, at en lysregulering kan komme op allerede i 2021. Foto: Ludvig Dittmann
Stormøde mellem lokalråd, beboere, Esbjerg Kommune og Vejdirektoratet sætter fart i arbejdet for sikre forhold for krydsning af hovedvej A11 vest for Ribe. Også lokalt folketingsmedlem har indvilget i at hjælpe til med at sætte yderligere skub i processen.

Ribe: Set med Lokalråd Ribe Midts øjne kan det kun gå for langsomt med at få ændret forholdene for gående og cyklister, der ønsker at passere hovedvej A11 mellem Bjerrumvej og Holmevej.

I flere år har der været talt om enten en underføring eller en lysregulering frem for det minimale helleanlæg, der i dag er løsningen, og i sidste uge havde lokalrådet inviteret til stormøde, hvor alle interessenter i sagen deltog.

Vigtigste punkt var, hvilken løsning, der skulle satses på. En tunnel under hovedvejen med en samlet anlægspris på 32 millioner kroner eller en løsning med trafikregulering samt en svingbane på A11 til bilister, der fra syd ønsker at køre ad Bjerrumvej mod Kammerslusen, til en pris på otte millioner kroner.

Annonce

Willi Weber fra Lokalråd Ribe Midt forklarer, at alle var enige om, at der skal arbejdes videre med trafiklys-løsningen. Ud over at være den billigste, kan løsningen samtidig etableres på forholdsvist kort tid, og både Esbjerg Kommune, Nationalpark Vadehavet, Ribe Byferie, beboere i området med flere er enige om, at der skal skabes en mere sikker forbindelse, som kan bidrage til turismeudviklingen i form af flere cyklister og vandrende til Vadehavet.

Vil afgive areal

Samtidig er der sikkerheden for beboerne på Bjerrumvej. Direktør Peter Laursen fra Bjerrumvej har selv børn, der skal krydse vejen, og han havde i 2019 inviteret folketingsmedlemmerne Hans Christian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) ud for at se på de farlige forhold.

Også medejer af Bjerrumgaard Bed & Breakfast, der ligger på hjørnet af Bjerrumvej og A11 har børn, der ofte skal krydse vejen, og derfor har Søren Dahl Jørgensen tilkendegivet at være villig til at afgive det nødvendige areal, der skal bruges for at etablere løsningen, hvilket ifølge Vejdirektoratet vil forkorte projektperioden.

På sidste uges møde forsikrede Vejdirektoratet, at man er klar til at igangsætte projektet når tilladelser og økonomi er på plads, og pegede samtidig på muligheden for at få projektet finansieret via statslige cykelpuljer og infrastrukturmidler, og formand for Lokalråd Ribe Midt, Niels Frederiksen håber på, at den tiltrængte lysregulering vil gå glat igennem.

Annonce

Meget positivt

- Vi håber, at vi er med allerede her ved første uddeling af midler fra puljen, så vi ifølge Vejdirektoratet kan få overgangen etableret allerede her i 2021. Hvis Esbjerg kommune så også kan få etableret 2 minus 1 vejen på Bjerrumvej for at nedsætte hastigheden og give bedre sikring af cyklister og gående, går det hele op i en højere enhed, siger Niels Frederiksen, der på vegne af lokalrådet også har taget kontakt til det lokale folketingsmedlem Anders Kronborg (S).

Og han er klar til at give en hånd med fra Christiansborg.

- Jeg har faktisk allerede drøftet sagen tæt med borgmester Jesper Frost Rasmussen, og vi skulle have været på travetur og set nærmere på forholdene. Men som så meget andet blev det aflyst, siger Anders Kronborg og forklarer, hvordan han også har præsenteret sagen for partiets transportordfører, Thomas Jensen (S).

- Det er vigtigt, at der er en løsning, man er blevet enige om lokalt. Det er meget positivt. Samtidig er det det billigste projekt, der vil styrke turismen og gøre det mere sikkert for lokale, skoleklasser, turister med flere at krydse vejen, og selv om jeg ikke kan love noget, vil jeg tage det med videre i det politiske system og trække i de tråde, jeg kan, for at fremme projektet, siger Anders Kronborg.

Mødedeltagere

Med på mødet i sidste uge var Niels Frederiksen og Willi Weber fra Lokalråd Ribe Midt, Peter Laursen og Søren Dahl Jørgensen fra Bjerrumvej samt to deltagere fra Esbjerg Kommune og tre fra Vejdirektoratet.

Lokalråd Ribe Midt har i omkring et år haft kontakt til Vejdirektoratet, som blandt andet har lavet jordbundsundersøgelser i området. I flere år har lokalrådet samtidig haft den særlige, trafikdæmpende 2 minus 1 -vej fremme på møder med kommunen, der blev bevilget i 2020.

De foreløbige tegninger for en lysregulering ved Bjerrumvej og Holmevej. Løsningen koster otte mio. kr., mens det for en tunnel under vejen vil koste 32. mio. kr. Illustration: Vejdirektoratet
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Kræftsyge Tanja har skreget på hjælp til sin retarderede søn i årevis: 8-årige Victor slår sine klassekammerater og kan hverken alfabetet eller tegne en sol – alligevel sidder han i en helt normal skoleklasse

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Erhverv For abonnenter

10.000 biler i døgnet er ikke til at stå for: Vil bygge tank, vaskehal og fastfoodrestaurant

Aabenraa

Væltet borgmester har intet hastværk: Mulighederne er jo mange og eftervederlag sikrer økonomien

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Vejen For abonnenter

Line har hænderne skruet rigtigt på: Står selv for at renovere træskomandens gamle hus

Esbjerg For abonnenter

Fra at smide børnene ud af byen til at byde dem indenfor på skolerne: Fire vendepunkter for børn med særlige behov

Kolding For abonnenter

Børnefamilie er flyttet fra Frederiksberg og tilbage til Signes barndomshjem på landet: Nu skal de bo med alle bedsteforældre som nærmeste naboer

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Aabenraa For abonnenter

Sådan får byrådsmedlemmer tingene til at hænge sammen: Nedsat tid, hurtige ben og køb af ekstra medarbejdertimer

Haderslev For abonnenter

Tre dybt kriminelle brødre venter på at blive sendt ud af landet

Esbjerg

Flere skoleelever har behov for særlig hjælp: Forældre føler sig svigtet - og kritiserer kommunen for at glemme børnene

Annonce