Annonce
Aabenraa

Lokalråd på vej: En af de sidste landsbyerbyer kommer med på vognen

Stubbæk set fra oven. Landsbyen syd for Aabenraa stifter lokalråd sammen med de øvrige bysamfund i det gamle Ensted Sogn. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering.
Det har været forsøgt før uden held: Stubbæk er en af de få landsbyer i Aabenraa Kommune, der endnu ikke har et lokalråd. Men det skal der laves om på, mener to af byens ildsjæle.

Stubbæk: Forhenværende byrådsmedlem og formand for Enstedhallen, Else Gehrke Hansen, har tidligere forsøgt at få stiftet et lokalråd i Stubbæk, men den fornødne opbakning har ikke været der.

Nu har hun taget et nyt initiativ sammen med den nuværende formand for Ensted Idrætsanlæg, Gert Staugaard. De to er ved at gøde jorden for et fremtidigt lokalråd for hele det tidligere Ensted Sogn, hvor Stubbæk er hovedbyen.

- Vi har været rundt og snakke med folk - ikke kun i Stubbæk, mens også i de mindre byer, og det er mit indtryk, at der er interesse for sagen, siger Gert Staugaard.

- Der er både børnefamilier og folk, der er lidt ældre, som gerne vil være med, understreger han.

De to initiativtagere har indkaldt til stiftende generalforsamling i et nyt lokalråd torsdag den 7. november. Det foregår i den nye multisal ved Enstedhallen.

- Alle interesserede kan bare møde op, men man må da godt tilmelde sig på forhånd via Facebook, siger Gert Staugaard.

Annonce

Stiftende generalforsamling

Der er stiftende generalforsamling for Ensted Lokalråd i Enstedhallen torsdag den 7. november klokken 19.

Her er der mulighed for at lufte ideer og tanker om, hvilke opgaver et kommende lokalråd skal tage sig af.

Nye muligheder

Initiativtageren mener, at et lokalråd vil give både Stubbæk og resten af sognet nye muligheder for udvikling. Blandt andet fordi lokalrådet skal være talerør overfor kommunen og gøre politikerne opmærksom på ønsker og behov i det gamle sogn.

- Jeg har talt med formanden for vækstudvalget, Philip Teitje (V), om muligheden for at få lavet et udviklingsperspektiv og dermed få støtte til udvikling af området. Vi har også kontakt til kommunens landistriktscoach, Katrine Callesen, som deltager på mødet, fortæller Gert Staugaard.

Planen er, at lokalrådet undervejs kan nedsætte arbejdsgruppe, som kan tage sig målrettet af bestemte opgaver.

Det kan være at lave en folder til tilflyttere, lave hjemmeside med arrangementskalender eller tage sig af forbedringer af området ved Storedam i Stubbæk.

Formanden for Ensted Idræts Anlæg, Gert Staugaard, er blandt initiativtagerne til det nye lokalråd. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce