Annonce
Esbjerg

Lokalråd undrer sig: Hvad blev der af Ribelund Familiepark?

De mange geder på det store grønne område bag Ribelund var tiltænkt at blive en del af Ribelund Familiepark, men de må vente på endnu flere besøgende, idet projektet foreløbigt er blevet skrinlagt. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh
Siden 2016 har planerne om Ribe Familiepark været på tegnebrættet hos Lokalråd Ribe Midt med ønske om et stort, aktivt område på Ribelund. Planen blev vel modtaget blandt politikere. Esbjerg Kommune har selv præsenteret et oplæg til familieparken, men siden er intet sket, og nu har et nyt aktivitetsområde overhalet familieparken inden om.

Ribe: I 2016 bakkede det daværende økonomiudvalg hos Esbjerg Kommune op om Lokalråd Ribe Midts forslag om en ny familiepark på Ribelunds område. Lokalrådet havde blandt andet fået en henvendelse fra byens dagplejere, der ønskede andre muligheder end den ene, offentlige legeplads, der kan bruges i Ribe, og da lokalrådet samtidig selv havde et ønske om at gøre Ribelunds område mere attraktivt, blev der udarbejdet en idéplan, som Esbjerg Kommune syntes godt om.

I 2018 fremlagde Esbjerg Kommunes forvaltning selv et oplæg til Ribelund Familiepark, men selv om Lokalråd Ribe Midt siden dengang har presset på for at få projektet igangsat, er intet sket.

- Jeg synes godt nok, det har taget lang tid. Der skete det, at vi troede, at sagen lå hos Teknik & Byggeudvalget, men fordi, det drejede sig om Ribelunds område, var det Social & Arbejdsmarkedsudvalgets område, og så ønskede Teknik og Byggeudvalget ikke at betale for arbejdet. Det ville de først, når sagen var overdraget til deres område, og det er først sket her i efteråret 2019, siger formand for Lokalråd Ribe Midt, Niels Frederiksen, der kalder sagen tragikomisk.

- Alle synes det var en god idé, og at det så skal tage så lang tid at overdrage noget internt i kommunen, det forstår jeg ikke, siger han.

Annonce

Det borger ikke for et godt samarbejde, hvis man også fremover ønsker at bruge lokalrådene som samarbejdspartnere, for det her synes jeg faktisk er at tage pis på os.

Niels Frederiksen

Plads til begge

Niels Frederiksen er glad for, at Ribelund Familiepark nu er tilbage på sporet, selv om en ny aktivitetspark nu er ved at overhale Ribelund-projektet indenom.

Kommunens politikere har netop sagt ja til at frigive 1,65 millioner kroner til et nyt aktivitetsområde med skaterpark ved Ribe Fritidscenter, men Niels Frederiksen mener der er plads til begge. Hvor det nye område ved fritidscentret satser på skaterpark og kæmpestor legeplads, vil Ribelund Familiepark stile mere mod små børn og familier med opholdssteder, sansehave, shelters og kanoområde og renovering af områdets stier.

- Jeg tror desværre ikke, kommunen har økonomi til begge områder, og nu hvor der bevilget midler til området ved fritidscentret tror vi, at vi har god mulighed for ekstern finansiering med hjælp fra blandt andet fonde og dermed færre midler fra kommunekassen, siger Niels Frederiksen, der ikke har et budget for familieparken.

Han undrer sig over, hvordan politikerne kan godkende lokalrådets projekt, og der så ikke sker noget fra forvaltningens side, og spørger man formand for Kultur & Fritidsudvalget, Peder Tørnqvist, kender han intet til Ribelund Familiepark.

Tager pis på os

Peder Tørnqvist kan heller ikke forklare, hvorfor det nye område ved Fritidscentret hører under hans udvalg, mens familieparken først var under Social & Arbejdsmarkedsudvalget, inden det blev rykket over til Teknik & Byggeudvalget.

- 23. januar har vi møde om det nye aktivitetsområde ved fritidscentret. Der er også deltagelse fra den kommunale forvaltning, hvor jeg vil spørge ind til, hvad der er sket i denne sag, siger Peder Tørnqvist.

JydskeVestkysten har spurgt ind til sagen om Ribelund Familie hos teknik og miljøforvaltningen hos Esbjerg Kommune, der hidtil har haft sagen. Herfra lyder sagen, at planen desværre er udskudt på ubestemt tid grundet kommunens økonomiske situation, og at man ikke ved, hvornår den kommer på budgettet igen.

Dette har man dog undlagt at oplyse til Lokalråd Ribe Midt.

- Det har vi intet fået at vide om. Det borger ikke for et godt samarbejde, hvis man også fremover ønsker at bruge lokalrådene som samarbejdspartnere, for det her synes jeg faktisk er at tage pis på os. Samarbejdet bliver rost til af politikerne, fordi vi kommer med mange gode idéer, og jeg ved ikke hvem, der besluttet at udskyde Ribelund Familiepark, men jeg synes det er ærgerligt, siger Niels Frederiksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce