Annonce
Esbjerg

Lokalråd undrer sig: Hvad blev der af Ribelund Familiepark?

De mange geder på det store grønne område bag Ribelund var tiltænkt at blive en del af Ribelund Familiepark, men de må vente på endnu flere besøgende, idet projektet foreløbigt er blevet skrinlagt. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh
Siden 2016 har planerne om Ribe Familiepark været på tegnebrættet hos Lokalråd Ribe Midt med ønske om et stort, aktivt område på Ribelund. Planen blev vel modtaget blandt politikere. Esbjerg Kommune har selv præsenteret et oplæg til familieparken, men siden er intet sket, og nu har et nyt aktivitetsområde overhalet familieparken inden om.

Ribe: I 2016 bakkede det daværende økonomiudvalg hos Esbjerg Kommune op om Lokalråd Ribe Midts forslag om en ny familiepark på Ribelunds område. Lokalrådet havde blandt andet fået en henvendelse fra byens dagplejere, der ønskede andre muligheder end den ene, offentlige legeplads, der kan bruges i Ribe, og da lokalrådet samtidig selv havde et ønske om at gøre Ribelunds område mere attraktivt, blev der udarbejdet en idéplan, som Esbjerg Kommune syntes godt om.

I 2018 fremlagde Esbjerg Kommunes forvaltning selv et oplæg til Ribelund Familiepark, men selv om Lokalråd Ribe Midt siden dengang har presset på for at få projektet igangsat, er intet sket.

- Jeg synes godt nok, det har taget lang tid. Der skete det, at vi troede, at sagen lå hos Teknik & Byggeudvalget, men fordi, det drejede sig om Ribelunds område, var det Social & Arbejdsmarkedsudvalgets område, og så ønskede Teknik og Byggeudvalget ikke at betale for arbejdet. Det ville de først, når sagen var overdraget til deres område, og det er først sket her i efteråret 2019, siger formand for Lokalråd Ribe Midt, Niels Frederiksen, der kalder sagen tragikomisk.

- Alle synes det var en god idé, og at det så skal tage så lang tid at overdrage noget internt i kommunen, det forstår jeg ikke, siger han.

Det borger ikke for et godt samarbejde, hvis man også fremover ønsker at bruge lokalrådene som samarbejdspartnere, for det her synes jeg faktisk er at tage pis på os.

Niels Frederiksen

Plads til begge

Niels Frederiksen er glad for, at Ribelund Familiepark nu er tilbage på sporet, selv om en ny aktivitetspark nu er ved at overhale Ribelund-projektet indenom.

Kommunens politikere har netop sagt ja til at frigive 1,65 millioner kroner til et nyt aktivitetsområde med skaterpark ved Ribe Fritidscenter, men Niels Frederiksen mener der er plads til begge. Hvor det nye område ved fritidscentret satser på skaterpark og kæmpestor legeplads, vil Ribelund Familiepark stile mere mod små børn og familier med opholdssteder, sansehave, shelters og kanoområde og renovering af områdets stier.

- Jeg tror desværre ikke, kommunen har økonomi til begge områder, og nu hvor der bevilget midler til området ved fritidscentret tror vi, at vi har god mulighed for ekstern finansiering med hjælp fra blandt andet fonde og dermed færre midler fra kommunekassen, siger Niels Frederiksen, der ikke har et budget for familieparken.

Han undrer sig over, hvordan politikerne kan godkende lokalrådets projekt, og der så ikke sker noget fra forvaltningens side, og spørger man formand for Kultur & Fritidsudvalget, Peder Tørnqvist, kender han intet til Ribelund Familiepark.

Annonce

Tager pis på os

Peder Tørnqvist kan heller ikke forklare, hvorfor det nye område ved Fritidscentret hører under hans udvalg, mens familieparken først var under Social & Arbejdsmarkedsudvalget, inden det blev rykket over til Teknik & Byggeudvalget.

- 23. januar har vi møde om det nye aktivitetsområde ved fritidscentret. Der er også deltagelse fra den kommunale forvaltning, hvor jeg vil spørge ind til, hvad der er sket i denne sag, siger Peder Tørnqvist.

JydskeVestkysten har spurgt ind til sagen om Ribelund Familie hos teknik og miljøforvaltningen hos Esbjerg Kommune, der hidtil har haft sagen. Herfra lyder sagen, at planen desværre er udskudt på ubestemt tid grundet kommunens økonomiske situation, og at man ikke ved, hvornår den kommer på budgettet igen.

Dette har man dog undlagt at oplyse til Lokalråd Ribe Midt.

- Det har vi intet fået at vide om. Det borger ikke for et godt samarbejde, hvis man også fremover ønsker at bruge lokalrådene som samarbejdspartnere, for det her synes jeg faktisk er at tage pis på os. Samarbejdet bliver rost til af politikerne, fordi vi kommer med mange gode idéer, og jeg ved ikke hvem, der besluttet at udskyde Ribelund Familiepark, men jeg synes det er ærgerligt, siger Niels Frederiksen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

12.000 ansatte ved Esbjerg Kommune kan blive mødt med krav om gyldigt coronapas i næste uge: Pandemien kræver drastiske midler, siger borgmester

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Esbjerg

Kendt makkerpar åbner ny burgerbar i Esbjerg: Alabama er luksusgrillbar taget ned på jorden

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Esbjerg

Drengerøve på hjul spreder juleglæde: Man bliver jo fandeme rørt helt ind i hjertet

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sydjylland

Sådan sammensætter du den gode pensionsordning med en pensionsopsparing

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Sønderborg

Aflyste julefrokoster rammer hårdt hos Dorit og hendes kollegaer i presset branche:- Ingen vil risikere at være kilden til et smitteudbrud

Annonce