x
Annonce
Esbjerg

Lokalråd utilfreds med kompromis om højt byggeri i Sædding

En skitsetegning af Ungdomsbos oprindelige projekt set fra oven i det grønne område i Gl. Sædding. Lokalrådet kan gå med til den tæt-lave bebyggelse, men ikke etagebyggeriet. Visualisering: Esbjerg Kommune

Selv om et flertal i Plan & Miljøudvalget har skåret Ungdomsbos boligprojekt i Gl. Sædding til og ned, er Sædding-Fovrfeld Lokalråd ikke tilfreds. Lokalrådet vil have etagebyggeriet helt væk.

Esbjerg Kommune: Hvis flertallet i Plan & Miljøudvalget, der tirsdag landede et kompromis i sagen om Ungdomsbos byggeri med 90 boliger på Strandvænget i Gl. Sædding, tror, at der nu er lagt låg på de massive borgerprotester mod projektet, må de tro om igen.

For selv om politikerne skar den del af planen, der indeholdt tre punkthuse i fire til seks etagers højde med 50 boliger, ned til to etageejendomme på maksimalt fire etager, er utilfredsheden stadig markant, siger næstformanden i Sædding-Fovrfeld Lokalråd, Jarl Thiesen.

- Etageejendommene skal slet ikke være der. Det er i orden med de 40 boliger som tæt-lav bebyggelse, men vi vil ikke have blokkene - uanset om vi snakker fire eller seks etager. Det er en lappeløsning, for at sige det ligeud, og man tænker slet ikke på det grønne område. Det bliver jo en ren ghetto. Det er heller ikke attraktivt og gennemtænkt, at man klistrer højhuse op ad en børnehave. Vi mener, det grønne område skal bevares til leg og aktivitet, siger han.

Annonce

Beslutningen


  • Et flertal i Plan & Miljøudvalget besluttede forleden, at projektet med de i alt 90 boliger - 40 som tæt-lav bebyggelse og 50 fordelt på tre etage-punkthuse - skal skaleres ned. De 40 lave boliger pilles der ikke ved, men antallet af punkthuse skæres ned til to, som ikke må være højere end fire etager. Flertallet bestod af Venstre, Socialdemokratiet og SF.
  • Dansk Folkepartis Hans K. Sønderby stemte imod det beskårne projekt. Han mener - henset til den massive modstand - ikke, at hverken det store eller det formindskede projekt kan godkendes. Han ønsker, at det udarbejdes et helt nyt projekt, som efterfølgende bør i høring.

Borgmesterbrev

Som tidligere omtalt i JydskeVestkysten indkom der i høringsfasen ikke færre end 173 bemærkninger, herunder fra Sædding-Fovrfeld Lokalråd. En række af bemærkningerne havde flere underskrivere - i alt 453 underskrifter. De mange underskrifter handlede i store træk om bekymringer for det høje byggeri, der frygtes at give indbliks- og skyggegener samt uhensigtsmæssige kastevinde for de omkringboende. Derudover omhandlede indsigelserne bekymring for stærk forøgelse af trafikken, brandforhold, kloakering, indhug i de eksisterende, grønne arealer samt den planlagte antennemast på en seks etagers bygning.

Høringssvarene blev i forbindelse med sagsfremstillingen til politikerne i udvalget kommenteret af forvaltningen, og ingen af bemærkningerne gav anledning til ændringer i det fremlagte lokalplanforslag. Det er Sædding-Fovrfeld Lokalråd mildt sagt noget pikeret over, og lokalrådet har nu udfærdiget en protestskrivelse til borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).

- Vi ønsker, at hele sagen sendes retur til Plan & Miljøudvalget. Vi er flyttet herud, fordi der er mere luft og grønt omkring os end inde i byen, og hvis politikerne pakker hver en fri kvadratmeter til med byggeri, er det ikke attraktivt herude mere, siger Jarl Thiesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Max og Trine er faret vild i verden

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Annonce