Annonce
Vejen

Lokalrådet er med på julemarkedet

Og så er der gratis kaffe og kage på julemarkedet i Glejbjerg Fritidscenter. Foto: Steen Rasmussen

GLEJBJERG: Lokalrådet i Glejbjerg er med, når der søndag den 24. november er julemarked i Glejbjerg Fritidscenter.

- Vi har valgt tre fokusemner, som vi ønsker at vise og snakke med borgere i Glejbjerg om, fortæller formand Majbritt Koch Eriksen.

- Vi vil offentliggøre af by-plakat for Glejbjerg, som sælges på markedet. Så er der Miniskov-projektet, hvor man kan se de gode forslag, der er kommet til aktiviteter. Og så er der seniorboliger, som vi gerne vil have bygget fire mere af på Stigbøjlen.

Julemarkedet åbner kl. 9.30, hvor julemanden kommer med godter til børnene. Senere er der underholdning. Den sønderjyske Pigegarde og Søskendekoret Olesen optræder. Desuden er der gratis kaffe og kage og uddeling af Årets Skulderklap.

Men det er altså først om et par uger.

Annonce
Brugsuddeler Henrik Klausen fik Årets Skulderklap ved julemarkedet i Glejbjerg for to år siden. Foto: John Randeris
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Piger på Frørupskolen til ansat: - Jeg slår dig ihjel

Varde

Ny friskole er på vej i det vestjyske

Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce