Annonce
Esbjerg

Lokalråds opfordring til Esbjerg Kommune: Start helt forfra i Mølledammen

Lokalråd Ribe Midt. Niels Frederiksen. Mølledammen. Ribe. Foto: Kåre Welinder
Formand for Lokalråd Ribe Midt ærgrer sig over, at politikere og miljøforvaltning ingen vegne kommer i dialogen omkring Mølledammen, der sumper stadig mere til. Lokalrådet opfordrer til, at man starter helt forfra med en oprensning af Mølledammen med efterfølgende vedligeholdelsesplan, så ingen er i tvivl om, hvad der skal gøres.

Ribe: Når Lokalråd Ribe Midt til april har deres årlige møde med kommunens politikere i Teknik & Byggeudvalget, vil et af punkterne omhandle grødeskæring i Mølledammen.

Hos Lokalrådet har man gentagne gange spurgt ind til manglende vedligehold, men formand Niels Frederiksen mener aldrig, man har fået et fyldestgørende svar.

Lokalrådet har selv undersøgt forholdene omkring grødeslåning i amtets tid, og her var svaret, at der to gange årligt blev skåret grøde, og at den enkelte vandløbsmedarbejder selv vurderede, hvor strømrenden i Mølledammen var, hvilket ofte resulterede i at der blev skåret grøde fra bred til bred. Niels Frederiksen forklarer, hvordan man på seneste møde med udvalget fik at vide fra udvalgsformand Søren Heide Lambertsen (V), at han selv havde talt med to tidligere vandløbsmedarbejdere fra amtets tid. De sagde, at der blev skåret grøde to gange årligt, men ifølge Niels Frederiksen findes der intet referat fra dette møde.

Annonce

Øjnene der ser

Og når to gange grødeslåning i mange år har været nok, så forstår Niels Frederiksen ikke, hvorfor en rapport fra Orbicon viser op til 12 gange årligt.

- Forvaltningen behøver jo ikke rette sig 100 procent efter den rapport. Politikerne har stillet spørgsmålstegn ved den, men udvalget har aldrig haft mulighed for at stille uddybende spørgsmål til den, siger Niels Frederiksen, der synes det virker som om, nogen skjuler noget i sagen om Mølledammen.

- Jeg er ikke i tvivl om, at miljøforvaltningen følger regler og paragraffer, men de gør altså heller ikke noget for at hjælpe politikerne. Hvis de ville, kunne de nok godt gøre en større indsats hernede, siger Niels Frederiksen, der selv har stået ved en grødefyldt Mølledam og talt med ansatte fra miljøforvaltningen.

- For mig er det vigtigt med et blankt vandspejl. De sagde, at de synes det var flot med de mange planter,, så det handler også om øjnene, der ser på det. Men Mølledammen er menneskeskabt, der er betonkanter, hvor kanoer og vandcykler kan ligge til, og har vi ikke en pligt til at vedligeholde ting, der er menneskabte, spørger Niels Frederiksen og tænker tilbage på, hvordan tingene forløb tidligere.

Annonce

Et kompromis

- Da kunne man leje vandcykler, men vi har ikke kunnet finde nogen steder, at der rent faktisk var givet tilladelse til at cykle på vandcykler i Mølledammen. Amtet styrede det selv, man grødeskar selv, og hvis det groede til er jeg ret sikker på, at politikerne nok skulle lade vandløbsfolkene vide, at nu skulle det væk.

Niels Frederiksen mener, den største forskel på dengang og nu er, at regulativet er det samme, men fortolkes anderledes, og han håber derfor, at man nu kan slå en streg i grøden.

- Vi mener i Lokalrådet, at man skal starte helt forfra i Mølledammen. Den bør renses op, som den blev i 2014, der skal genplantes, så man sørger for biodiversiteten, og så skal der laves en vedligeholdelsesplan, så ingen er i tvivl om, hvad der skal gøres i Mølledammen. På den måde træder den visuelle del frem, og kan det kombineres med biodiversitet og miljørigtig grødeskæring, så vil det for os at se være den optimale løsning, siger han og håber, at både politikere og miljøforvaltning vil diskutere idéen.

- Det vil være en form for kompromis, der tilgodeser alle parter, så ingen lider nederlag. Det er også vigtigt, siger han.

På dagsordenen

Fredag 5. marts er sagen på dagsordenen på møde hos Teknik & Byggeudvalget. Flere politikere har udtalt, at man her gerne ser, at miljøforvaltningen her fremlægger et nyt løsningsforslag for grødeslåning i Mølledammen.

På dagsordenen er sagen dog blot sat på som et orienteringspunkt, hvor forvaltningen vil orientere politikerne om Miljøstyrelsens afgørelse omkring Mølledammen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Manglen på dagplejere er tæt på at være i konflikt med reglerne: Så mange har kommunen ansat siden september

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video med unges opråb: Send ikke vores ven i døden

Erhverv For abonnenter

Ramt af aflysninger: Corona barberer antallet af kuverter til firmajulefrokoster ned fra 1200 til 200

Livsstil

Havemandens julebord kan ikke overdrives: Jul og stearinlys går hånd i hånd for Claus Dalby

Aabenraa

Fik 10-årig til at blotte sig og røre ved sig selv: Politiet fandt enorm mængde børneporno hos dømt 72-årig

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Esbjerg For abonnenter

Efter opfordringer til test: Kæmpelange corona-køer får esbjergenserne til at rase

Esbjerg Energy

Energy kigger langt efter fjerdepladsen efter sent nederlag i Herning

Haderslev

Fumlebilist blev effektivt stoppet: 71-årig mand tog en bilists nøgler i et vejkryds

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Aabenraa

85-årig spøgelsesbilist mister bilen: Kørte forkert og foretog U-vending på motorvejen

Navne For abonnenter

Borgmesteren med de rappe replikker fik tak: Mange mødte op for sige farvel til Geil

Esbjerg

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Annonce