Annonce
Esbjerg

Lokalrådsformand: Glæde - men stadig udfordringer for Gredstedbro

GREDSTEDBRO: Malene Alsted er formand for Lokalrådet Ribe Nord og forælder til to børn på Gredstedbro Skole. Hun er særdeles glad for, at skolen med det netop vedtagne budgetforlig beholder sin overbygning - 7.-9. klasse - som følge af, at planerne om en samlet overbygningsskole i Ribe er skrinlagt af byrådet. Men Malene Alsted er ikke blind for, at der stadig er udfordringer for både Gredstedbro som by og for skolen.

- Vi har små årgange på de ældste klassetrin, så her kan det være svært at opretholde det faglige niveau, eksempelvis i et fag som tysk. Så her er der helt klart en udfordring for skolen. For Gredstedbro som by er vi i en situation, hvor der er vækst. Der bygges nye huse på Kærmarken, og der er vækst i Vilslev, og både i lokalrådet og i Borgerforeningen, hvor jeg også har siddet i bestyrelsen, arbejder vi for at understøtte den vækst, siger Malene Alslev.

- For Gredstedbro som by betyder det meget, at vi bevarer overbygningen, og det samme gør det for idrætsforeningen, hvor vi til gymnastik, fodbold og håndbold har stor søgning af børn på alle alderstrin, siger lokalrådsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Haderslev

Møde for 600 utilfredse naboer: Fleksible F-35 støj kompensationer fik kritik

Annonce