Annonce
Læserbrev

Lokalredaktøren sætter igen sporerne på sine ridestøvler

Læserbrev: Det er da helt utroligt, som lokalredaktør Bjarne Lindquist Bentsen sætter sporerne på sine ridestøvler i sin ubændige trang til at forsøge at hænge Dansk Folkeparti, især mig, ud. Fred være med det.

Det seneste forsøg på at hænge mig ud er, at jeg har udtalt, at jeg gerne ser afholdt et møde med budgetforligspartierne til drøftelse af det høringssvar til budget 2020, som Seniorrådet har sendt til byrådet

Det udtalte jeg på en telefonisk forespørgsel til en af lokalredaktørens journalister, men jeg understregede samtidig, at ændringsforslag, såfremt det måtte komme på tale, kun fremsættes, såfremt alle vi forligspartier er enige herom.

Kort tid efter konstaterer jeg så, at Venstre, Soc.dem. og SF udtaler, at de ikke ser nogen grund til, at vi holder et møde om Seniorrådets høringssvar.

I loyalitet til vi forligspartiers aftale om kun at fremsætte ændringsforslag, såfremt vi alle er enige herom, har jeg frafaldet ønsket om et møde med forligspartierne om Seniorrådets høringssvar, selvom jeg havde fundet det naturligt.

Hvorom alting er, har jeg derfor meddelt borgmesteren, at vi i DF ikke er tonedøve, at vi naturligvis står ved det indgåede budgetforlig, og at vi ikke ønsker, at der indkaldes til et formålsløst møde mellem forligspartierne om sagen.

Et helt andet ønske i sagen er, at lokalredaktøren stopper sin politisering og undlader de nedsættende subjektive bemærkninger, og at han sætter sig ordentligt ind i sagen.

Men ok - noget skal han selvfølgelig bruge sine sporer og ridestøvler til.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce