Annonce
Haderslev

Lokalredaktionens dækning af valgkampen

Arkivfoto
Lokalpressens dækning af Folketingsvalget er en svær balance. Derfor har vi truffet et valg for at tilstræbe balance.

Lad os slå fast med det samme: Vi kan ikke behandle alle ens.

Hvor meget vi i den lokale presse end bestræber os på at finde objektive kriterier at dække det forestående valg ud fra, så vil der være et strøg af tilfældighed ud over det hele. Sådan er det.

Men når valget og lokalredaktionens dækning af den igangværende valgkamp bliver taget op her, så sker det for at forsøge at hindre misforståelser om, at vi på redaktionen favoriserer den ene eller anden part. Den beskyldning kan vi sikkert aldrig helt undgå, men her kommer én af vores afgørende beslutninger om dækningen, som vil medføre kritik hos nogle, forståelse hos andre:

Vi dækker kun valgarrangementer, som er tværpolitiske! Det vil sige mindst to partier eller kandidater fra forskellige partier, der er uenige, skal gå sammen for, at vi vil sende reporter og fotograf afsted. Der er i valgkampen en kraftpræstation af enkelthandlinger - der bliver delt rundstykker ud ved Skallebæk, sat kunstige grænsebomme op i Haderslev, besøgt virksomheder i Vojens og afholdt valgmøder for landbruget - men vi dækker det altsammen kun, hvis der er mere end ét parti repræsenteret. I modsat fald kunne vi fylde avisen med valgflæsk fra enkeltkandidater og partier i lange baner.

Det gør naturligvis ondt på den journalistiske nerve, når landets måske kommende statsminister, Mette Frederiksen (S), nu to gange har været i Haderslev kommune og vi har valgt det fra lokalt. Det vil også vække kritik, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) dukker op med valgbus, og vi ikke dækker lokalt. Vi dækkede heller ikke Inger Støjbergs besøg i gågaden onsdag.

Til gengæld har alle læsere af JV så rigeligt kunne finde Mette Frederiksen og Lars Løkke i avisens 1. sektion og i Danmarkssektionen - for der er udelukkende tale om en lokal beslutning, som også hindrer for mange gentagelser af det, som kan læses andre steder i avisen også. Havde vi dækket Mette Frederiksens besøg i Vojens tirsdag, havde læserne faktisk kunnet finde hende hele tre steder i avisen.

Der kan dog være undtagelser, eksempelvis hvis vi oplever moddemonstrationer mod enkeltkandidater eller på anden måde virak, der påkalder sig opmærksomhed.

Til gengæld kan vi sammen glæde os over, at hele 11 partier lokalt er gået sammen om at arrangere tre tværpolitiske vælgermøder i både Gram, Vojens og Haderslev. Tilmed er der tænkt nyt, så vi undgår "paneldebatter", hvor 10-11 kandidater alle vil have ordet på én gang. I stedet har arrangørerne lavet vælgermøderne som speed dating, det vil sige, at kandidaterne cirkulerer rundt ved borde og møder vælgerne til en mere direkte samtale. Det er et godt initiativ.

Der vil også komme en kandidatpræsentation lokalt.

På JV.dk vil man desuden løbende kunne se et opdateret Googlekort, hvor tid og sted og indhold på alle valgmøder fremgår. Desuden kan kandidattesten måske være en hjælp for tvivlerne.

God valgkamp!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce