Annonce
Haderslev

Lokalredaktionens dækning af valgkampen

Arkivfoto
Lokalpressens dækning af Folketingsvalget er en svær balance. Derfor har vi truffet et valg for at tilstræbe balance.

Lad os slå fast med det samme: Vi kan ikke behandle alle ens.

Hvor meget vi i den lokale presse end bestræber os på at finde objektive kriterier at dække det forestående valg ud fra, så vil der være et strøg af tilfældighed ud over det hele. Sådan er det.

Men når valget og lokalredaktionens dækning af den igangværende valgkamp bliver taget op her, så sker det for at forsøge at hindre misforståelser om, at vi på redaktionen favoriserer den ene eller anden part. Den beskyldning kan vi sikkert aldrig helt undgå, men her kommer én af vores afgørende beslutninger om dækningen, som vil medføre kritik hos nogle, forståelse hos andre:

Vi dækker kun valgarrangementer, som er tværpolitiske! Det vil sige mindst to partier eller kandidater fra forskellige partier, der er uenige, skal gå sammen for, at vi vil sende reporter og fotograf afsted. Der er i valgkampen en kraftpræstation af enkelthandlinger - der bliver delt rundstykker ud ved Skallebæk, sat kunstige grænsebomme op i Haderslev, besøgt virksomheder i Vojens og afholdt valgmøder for landbruget - men vi dækker det altsammen kun, hvis der er mere end ét parti repræsenteret. I modsat fald kunne vi fylde avisen med valgflæsk fra enkeltkandidater og partier i lange baner.

Det gør naturligvis ondt på den journalistiske nerve, når landets måske kommende statsminister, Mette Frederiksen (S), nu to gange har været i Haderslev kommune og vi har valgt det fra lokalt. Det vil også vække kritik, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) dukker op med valgbus, og vi ikke dækker lokalt. Vi dækkede heller ikke Inger Støjbergs besøg i gågaden onsdag.

Til gengæld har alle læsere af JV så rigeligt kunne finde Mette Frederiksen og Lars Løkke i avisens 1. sektion og i Danmarkssektionen - for der er udelukkende tale om en lokal beslutning, som også hindrer for mange gentagelser af det, som kan læses andre steder i avisen også. Havde vi dækket Mette Frederiksens besøg i Vojens tirsdag, havde læserne faktisk kunnet finde hende hele tre steder i avisen.

Der kan dog være undtagelser, eksempelvis hvis vi oplever moddemonstrationer mod enkeltkandidater eller på anden måde virak, der påkalder sig opmærksomhed.

Til gengæld kan vi sammen glæde os over, at hele 11 partier lokalt er gået sammen om at arrangere tre tværpolitiske vælgermøder i både Gram, Vojens og Haderslev. Tilmed er der tænkt nyt, så vi undgår "paneldebatter", hvor 10-11 kandidater alle vil have ordet på én gang. I stedet har arrangørerne lavet vælgermøderne som speed dating, det vil sige, at kandidaterne cirkulerer rundt ved borde og møder vælgerne til en mere direkte samtale. Det er et godt initiativ.

Der vil også komme en kandidatpræsentation lokalt.

På JV.dk vil man desuden løbende kunne se et opdateret Googlekort, hvor tid og sted og indhold på alle valgmøder fremgår. Desuden kan kandidattesten måske være en hjælp for tvivlerne.

God valgkamp!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce