Annonce
Kolding

Lokalrivaler slog pjalterne sammen: Fodboldspillere nyder godt af klubsamarbejde

Sammenlægningen af fodboldhold med mangel på spillere fra både Fynslund Boldklub og Lunderskov Boldklub vil formentlig gøre det lettere at holde på klubbernes spillere, når de bliver unge, mener man i de to klubber. Arkivfoto: Chresten Bergh
Fodboldspillere fra Lunderskov og Fynslund har siden begyndelsen af denne sæson nydt godt af et nyt samarbejde mellem de to fodboldklubber i området. For ganske vist er klubberne lokalrivaler, men det seneste halve år har de også været samarbejdspartnere.

Kolding: Dybest set er de to klubber lokalrivaler, men siden i sommer har Fynslund Boldklub og Lunderskov Boldklub også været samarbejdspartnere.

Nu et halvt år inde i samarbejdet kan ledelsen i klubberne konstatere, at det har været en god idé at knytte tættere bånd mellem fodboldklubberne - og måske endda det, der skal til for at få de lokale fodboldklubber til også at kunne tilbyde fodbold i lokalområdet til stort set alle aldersgrupper i fremtiden.

På grund af mangel på spillere på flere hold i Lunderskov Boldklub og Fynslund Boldklub sidste år, besluttede man i sommer at slå to seniorhold i henholdsvis serie 4 og 6 sammen, og dertil kom det daværende U14-hold, som nu er blevet til et U15-hold.

Alternativet kunne have været, at holdene ikke kunne stille med nok spillere, eller at de måtte nøjes med at spille ottemands-fodbold i stedet for 11-mandsfodbold.

- Det kører efter planen, og vi arbejder hele tiden på at komme tættere på hinanden. Spillerne har accepteret, at det her er fremtiden. I virkeligheden har vi nok været forud for vores tid. Her signalerer vi udvikling, siger Tommy Lauritzen, der er formand for fodboldafdelingen i Fynslund.

Annonce

Vigtigt med tilbud

Blandt de næste tiltag i forbindelse med samarbejdet er, at Fynslund Boldklub nedlægger klubbens U17-hold, og herefter kan holdets spillere komme til at spillede videre på et af de fælles seniorhold.

Tommy Lauritzen peger på, at der for det første er mange tilbud til unge i dag, så det er ikke givet, at de holder fast i at spille fodbold, og kan man kun tilbyde de unge at spille ottemands-fodbold, er risikoen for, at de falder fra måske større.

- Det her handler også om promovering af området, hvor det er vigtigt, at vi har gode tilbud, siger Tommy Lauritzen.

Cathrin Lundsgaard Hansen er formand for seniorafdelingen i Lunderskov Boldklub, og hun fortæller, at der til foråret er helt nye spilletrøjer på vej til i første omgang spillerne på det fælles U15-hold og serie 4-holdet. De nye trøjer er hverken i gule eller grønne farver, som bruges i Lunderskov Boldklub og Fynslund Boldklub men derimod bronzefarvede.

- Hvis vi tænker frem, så håber jeg, at sådan noget som dette samarbejde er det, der gør, at vi stadig kan tilbyde fodbold i fremtiden, siger hun.

Både hun og Tommy Lauritzen fortæller, at der aktuelt ikke er planer om yderligere sammenlægninger af hold mellem de to klubber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Annonce