Annonce
Tønder

Lokalsamfund gik sammen om at flytte en hel legeplads: Det siger en del om byen

Den 11. juli indvies denne legeplads i Visby efter en kæmpe indsats fra de lokale. Foto: Michael Ehrhorn
I Visby har man gennem længere tid haft problemer med placeringen af en af byens populære legepladser. Hvad gør man så? Man flytter da hele legepladsen.
Annonce

VISBY: Når man er et mindre lokalsamfund, er det afgørende med et stærkt sammenhold og nogle mennesker, der tør at gå forrest. Begge dele har man i den grad i Visby, hvor der den 11. juli er indbudt til en helt særlig indvielse.

Det er en ny legeplads, der skal tages i brug, men helt ny er den faktisk ikke.

Noget utraditionelt er der nemlig tale om en gammel legeplads, der dog nu genopstår på en ny lokation.

- Legepladsen blev lavet for mange år siden oppe på sportspladsen. Den lå dog et meget dumt sted, for vandet kom til at stå meget højt, når det regnede. Det blev besluttet, at vi gerne ville flytte legepladsen. Vi begyndte at sætte det i værk, og så var der pludselig en masse folk fra byen, der samlede sig, siger Kim Spangsbjerg, der er medlem af legepladsudvalget i Visby.

Annonce

Lokal stolthed

Det er faktisk ikke mere end tre måneder siden, legepladsudvalget i Visby stille og roligt begyndte at tale om en flytning af legepladsen.


Det er en af grundene til, at man vil bo her. Der er mange familier med børn, og hvis det skal være attraktivt at være her, skal vi have en god legeplads.

Kim Spangsbjerg


Nu er det sket nærmest med lynets hast, og der er en helt særlig grund til, at tingene er kommet på plads så hurtigt.

- Det skete fordi, der var så mange hjælpere og lokale, der samlede sig om det. Folk var gode til at komme og hjælpe til, og pludselig kom nogle med maskiner og andre med grej, der bare har hjulpet så meget, fortæller Kim Spangsbjerg.

Den hurtige hjælp fra lokalsamfundet siger en hel del, mener Kim Spangsbjerg.

- Det er en af grundene til, at man vil bo her. Der er mange familier med børn, og hvis det skal være attraktivt at være her, skal vi have en god legeplads. Derudover en kæmpe tak til forsamlingshuset, der har stillet noget af deres område til rådighed for legepladsen, udtaler han.

Annonce

Mere på vej

Den 11. juli indvies den nye "gamle" legeplads i Visby ved byens forsamlingshus.

Her vil der være en overraskelse til børnene, mens der sælges pølser, øl og vand.

- Pengene fra salget skal gå til vedligeholdelse og til, at vi kan købe nye ting ind til legepladsen. Blandt andet er vi på udkig efter noget til de mindste, melder Kim Spangsbjerg.

Ved indvielsen at den nye legeplads samles der penge ind, så man kan vedligeholde den og skabe endnu bedre rammer. Foto: Michael Ehrhorn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce