Annonce
Livsstil

Lokalsamfund vil bygge sheltere i historisk park

Trille Jacobsen og Kis Skrydstrup fra Visby Lokalråd fortæller om planerne om sheltere og bålhytte. Foto: André Thorup
Lokalrådet i Visby og de lokale spejdere vil etablere sheltere og en bålhytte i Visby Park. Indtil videre er der skaffet penge til to sheltere.

Visby: Det er populært at etablere sheltere, og nu vil man også være med på bølgen i Visby. Her er Visby Lokalråd og de lokale spejdere gået sammen om et projekt, hvor planen er tre sheltere og en bålhytte i Visby Park, der blev anlagt af pastor Niels Møller for over 100 år siden.

- Han kaldte det jo folkets have. Så synes vi egentlig, det giver rigtig god mening at lave noget, som også kan benyttes af folket, siger Trille Jacobsen, der er med i lokalrådet.

Kis Skrydstrup, der er formand for lokalrådet, håber, at alle vil benytte de kommende sheltere.

Annonce

- Både unge og gamle, og erfarne friluftsmennesker og nybegyndere, spejdergrupper og måske noget lejrskole, og jeg håber da også, at byens unge og byens borgere måske kunne finde på at bruge dem, fortæller hun.

Tilbage i 2016 fik man lavet en masterplan for parken, og her indgik planerne om sheltere. Man har nu samlet penge sammen til de to første - Nordea-fonden og Landdistrikts- og Bosætningsudvalget har støttet projektet.

- Vi vil gerne have de her sheltere for at opfylde en del af hele den her plan, vi har for parken for at gøre parken så anvendelig og attraktiv som muligt både for de lokale folk, men også i forhold til, at vi ikke ligger så langt fra Marguerit-ruten, fortæller Trille Jacobsen.

Hun peger på, at man gerne vil være med til at tilbyde cyklister og folk på vandretur opholdssteder.

Man regner med et samlet budget på omkring 140.000 kroner for de tre sheltere og bålhytten. Det er endnu ikke besluttet, hvilken type sheltere der skal bygges - men det bliver ikke de billigste varianter.

- Det eneste vi har ønske om, det er, at der skal græstag på, så det falder i et med naturen, fortæller Kis Skrydstrup, der peger på, at man med projektet gerne vil kunne skabe noget opmærksomhed omkring Visby og på, hvad man har at byde på i området.

Spejderne og lokalrådet vil nu med et sponsorløb prøve at skaffe yderligere penge til projektet. Det afholdes den 12. juni klokken fra klokken 10. Her vil der være tre ruter i parken og en cykelrute.

Deltagerne skal ud at finde sponsorer, der vil give et beløb per runde - deltagerne har en time, til at nå så langt som muligt. Der er ikke kun gang, løb og cykling på programmet. Den lokale idrætsforening kommer således efter planen og sælger pølser og drikkevarer, mens spejderne står for kaffe og kage.

Trille Jacobsen satser på, at de første sheltere står klar i efteråret.

- Vi har planer om, har vi nu snakket om nu, at vi vil få bestilt de første to sheltere, som vi har fået midler til. Og der er ikke noget i projektet, der gør, at det hele skal stå færdig på en gang, fortæller hun.


Vi vil gerne have de her sheltere for at opfylde en del af hele den her plan, vi har for parken, for at gøre parken så anvendelig og attraktiv som muligt både for de lokale folk, men også i forhold til, at vi ikke ligger så langt fra Marguerit-ruten.

Trille Jacobsen, Visby Lokalråd


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce