Annonce
Tønder

Lokalt band styrer mod nye højder

Southern Sound og Kasper Buch har fuld fart på for tiden. To store bookinger til henholdsvis bandets hidtil største opgave på Bork Festival samt til Made in Esbjerg ligger lige inden Tønder Festival. Kasper og bandet er ikke på festivalens officielle plakat, men kan opleves flere gange i festivalugen på Hagge's Musik Pub. Foto: Niklas Majgaard
Der er gang i den for tiden hos det lokale band Southern Sound. Bandet spiller nemlig deres hidtil største job, når de på næste måneds Bork Festival går på scenen.

TØNDER: Store navne som Nephew, Gnags, Rasmus Seebach og L.O.C. fører an på plakaten til årets Bork Festival, som i år også får et islæt fra Tønder på scenen. Det lokale band Southern Sound er nemlig på plakaten, og det er - ifølge forsanger Kasper Buch - første gang siden Jacob Dinesens gennembrud, at Tønders lokale musikscene er repræsenteret på festivalen.

Og om lige knap en måned er det Southern Sounds tur. Noget, Kasper Buch lige skulle høre to gange i telefonen:

- Da de først skrev til os, troede jeg, at vi skulle optræde udenfor festivalen, så de måtte lige fortælle mig to gange, at vi altså var på det officielle program, forklarer Kasper Buch og siger efter en kort pause:

- Det havde jeg slet ikke forventet.

Bookingen kommer oven i en allerede spændende sommerplan for det lokale band. De banker fortsat på til Tønder Festivals program, og kan i årets festivaluge opleves flere gange på Hagge's, mens Kasper Buch og co. inden da også er aktuelle på Made in Esbjerg.

Annonce

- Da de først skrev til os, troede jeg, at vi skulle optræde udenfor festivalen, så de måtte lige fortælle mig to gange, at vi altså var på det officielle program. Det havde jeg slet ikke forventet.

Kasper Buch, forsanger i Southern Sound.

Legat på vej

At Southern Sound om ikke så længe står overfor deres hidtil største koncert er dog blot én af flere nyheder fra det lokale band, som har fået god fart på kalenderen. Den stærke, lokale opbakning har nemlig også sat Kasper Buch og resten af Southern Sound - i form af Simon Nielsen, Preben Hultgren, Torben Ilsøe Nielsen og Maria Schulz - på en mere lokal plakat.

Local Night er nemlig tilbage i Schweizerhalle - et koncept, der begyndte som et tiltag, der skal give fremadstormende musiknavne et puf i den rigtige retning. Næste gang giver Local Night også de lokale talenter et økonomisk puf fremad, forklarer Kasper Buch:

- Palle (Tychsen, red.) fra Noldes Nabo bød ind med idéen om at uddele et legat. Han taler altid store idéer, så da Laura Mo for ikke så længe siden spillede her i Schweizerhalle, så endte det med, at hun sagde ja til at overrække legater på Local Night. At vi får et legat, ser jeg som en cadeau til det arbejde, vi gør. Der er en rigtig stor lokal opbakning til vores projekt i Southern Sound, og jeg er så enormt glad for den opbakning, vi møder alle vegne, afrunder han.

Local Night afholdes den 27. september, hvor tre lokale bands - Afternoon Brunch, Fools Paradise og Southern Sound er på plakaten.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce