x
Annonce
Esbjerg

Lokalt byrådsmedlem sidder i selvvalgt isolation med corona

Det socialdemokratiske byrådsmedlem Ulla Koman-Mejer, som også er koordinator for Kulturnatten i Bramming, sidder i denne uge i selvvalgt isolation, da hun mener at have haft coronavirus. Arkivfoto: Martin Wilde
Socialdemokraternes byrådsmedlem Ulla Koman-Mejer fra Bramming sidder ugen ud i selvvalgt isolation, efter hun kunne sætte kryds ved alle symptomer på listen for tegn på at være smittet med coronavirus.

Bramming: Hun har ikke været ved læge, og hun er ikke blevet testet. Men alligevel er Ulla Koman-Mejer ikke i tvivl om, at hun er en af dem, der er ramt af den sygdom, alle taler om lige nu: corona.

- Jeg kan krydse af ved alle symptomerne på listen, der viser, om man har corona, siger Ulla Koman-Mejer.

Hun mener selv hun er blevet smittet i den uge, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede Danmark ned. Men Ulla Koman-Mejer kan ikke sige hvordan.

- Jeg var til forskellige møder, så der er mange muligheder for at få det. Og jeg håber da ikke, at jeg har smittet nogen. Min mand er sluppet med at have en tør hoste.

Annonce
Det er underligt at have symptomerne i tre-fire dage - og så venter jeg bare på, at jeg bliver syg.

Ulla Koman-Mejer

Mærkelig stemme

Ulla Koman-Mejer var på vej til Nordjylland fredag den 13. marts, da hun talte i telefon med sin søn.

- Han sagde til mig, at jeg havde en mærkelig stemme. Onsdag nat vågnede jeg ved, at jeg hostede lidt. Natten efter sad jeg oppe hele natten og hostede. En tør hoste. Og jeg havde fået lidt feber. Jeg drak fire kander te, og det hjalp på hosten og ondt i halsen. Men jeg havde ondt i hovedet og feber de næste dage. Nu er det væk, siger Ulla Koman-Mejer.

Ikke testet

Er du blevet testet?

- Nej, jeg er ikke blevet testet. Og jeg har ikke været ved lægen, men jeg er sikker på, det er corona, siger 60-årige Ulla Koman-Mejer.

Nu, hvor der er mere testudstyr på vej til landet, vil hun gerne have taget en coronatest, så hun kan blive sikker på, om hendes krop har antistoffer mod corona – og dermed vished for, at det var coronavirus, hun var syg med. For en sikkerheds skyld har Ulla Koman-Mejer valgt at sidde i selvvalgt isolation denne uge ud, så hun ikke smitter andre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce