Annonce
Trekantområdet

Lokalt folketingsmedlem: Der skal også flere tilskuere på Vejle Stadion

Der har været næsten tomt på tribunerne på Vejle Stadion. I øjeblikket må der lukkes 500 ind til VB's kampe, når alle regnes med. Arkivfoto: Mette Mørk
Christoffer Melson (V) forstår ikke, at Vejle Stadion, som er på superliga-niveau, fortsat skal holde tilskuertallet nede.

Vejle: Folketingsmedlem Christoffer Melson (V) undrer sig mildt sagt over, at tilskuertallet til Vejle Boldklubs kampe nærmest er begrænset til det rene ingenting.

Andre klubber med tilsvarende stadions må gerne lukke flere mennesker ind end de 500, som i øjeblikket har adgang til Vejle Stadion, når VB spiller.

- Der er ingen logik i det, som foregår. Hvis det er sundhedsmæssigt forsvarligt at lukke tilskuere ind på stadions andre steder, er det også forsvarligt i Vejle, hvis krav og regler ellers er de samme og administreres på samme måde, siger Christoffer Melson, der udover at være medlem af Folketinget også sidder i Vejle Byråd.

Annonce

I øjeblikket er reglen, at 500 mennesker har adgang til kampene i landets næstbedste fodboldrække, 1. division.

Det vil sige, at 500 mennesker har adgang til VB’s kampe på Vejle Stadion, og det er 500, når alle regnes med - spillere, trænere, bolddrenge, tv- og presse-folk og så videre.

Koster VB mange penge

Til gengæld er der åbent for flere tilskuere i Superligaen, og søndag aften kiggede cirka 8000 tilskuere med på stadion i Aarhus, da AGF slog FC København 1-0.

- Der er i bund og grund tale om konkurrenceforvridning. Det koster en klub som VB mange penge, at der ikke kommer tilskuere, mens de klubber, VB sandsynligvis skal konkurrere med i næste sæson, har mulighed for at tjene penge på tilskuerne, siger Christoffer Melson og fortsætter:

- I bund og grund kan det at spille for tilskuere for nogle klubber være forskellen på liv og død.

Annonce

Skal i hastesamråd

Endnu er det ikke besluttet noget omkring tilskuerantallet til næste sæson, og kulturminister Joy Mogensen (S) er kaldt i hastesamråd om sagen.

Et flertal uden om regeringen ønsker, at klubberne meget snart får besked om tilskuerforholdene til sæsonen 2020/21, som begynder i slutningen af august.


Der er ingen logik i det, som foregår. Hvis det er sundhedsmæssigt forsvarligt at lukke tilskuere ind på stadions andre steder, er det også forsvarligt i Vejle.

Christoffer Melson


Christoffer Melson har imidlertid bedt Venstres idrætsordfører Stén Knuth spørge kulturministeren om den forskel, der i øjeblikket gøres på klubber i Superligaen og 1. division med nogenlunde ens faciliteter.

- Måske har ministeren en god forklaring på det, men jeg har meget svært ved at få øje på logikken, siger Christoffer Melson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Ejere af landejendom har mistet alt i kraftig brand: - Vi overlevede. Og det er det vigtigste

Aabenraa For abonnenter

Genforeningen betyder også meget i Kongehuset: Derfor er det vigtigt for både dronningen og sønderjyderne, at hun er med til fejringen

Annonce