Annonce
Trekantområdet

Lokalt OL-håb om udskydelse: - Det var det hele året var lagt an på

Andreas Schilling, der til daglig konkurrerer for Fredericia Triathlon Team, havde godt set det komme, at OL ville blive udskudt. Han har ellers haft den store sportsbegivenhed som hovedmålet for sin sæson. Arkivffoto: Peter Leth-Larsen
Fredericia-triatleten Andreas Schilling er positiv over, at verdens største sportsbegivenhed nu med sikkerhed bliver flyttet til næste år. Den målrettede træning er for en stund sat på pause.
Annonce

Fredericia: Tirsdag meddelte de japanske myndigheder og Den Internationale Olympiske Komité, at OL 2020 udskydes til næste år.

Det får blandt andet konsekvenser for triatleten Andreas Schilling fra Fredericia, der havde OL som sit absolut største mål i denne sæson. Med en aktuel placering som nummer 31 på OL-ranglisten var der gode udsigter til, at han havde kvalificeret sig til en af de 55 pladser på startstregen i Japan.

- Det var det, hele året var lagt an på. Alle planer er stille og rolig røget ud af vinduet de sidste uger, så nu var det bare lige den sidste, der røg her, siger Andreas Schilling.

Han mener dog, det er fint at få en afklaring, for hen ad vejen kunne han godt se, at det så mindre og mindre realistisk ud.

- Jeg har joket lidt om det sammen med en norsk veninde, jeg træner med, og som også er på vej til OL. Vi har lavet et OL-barometer, som for et par uger siden var på 80 procent. Vi nåede lige at snakke sammen, inden det blev meldt ud, at det var aflyst. Der var vi nede på en procent, så det passede meget godt.

Lige nu træner jeg, fordi jeg godt kan lide det. Det er et rart break fra det hele at komme ud og løbe en tur. Der glemmer man lidt, hvordan hele situationen er, og hvordan hverdagen fungerer.

Annonce

OL er stadig målet

Allerede inden flytningen af OL var hans sæson blevet påvirket. Eksempelvis var et løb i Abu Dhabi blevet aflyst, og de seneste uger har han ikke kunnet svømme på grund af restriktioner som følge af coronavirus. Derfor er den seriøse og strukturerede træningsplan også sat på pause den kommende tid, for det er umuligt at vide, om der går to eller seks måneder, før atleter igen kan konkurrere, som han siger.

- Lige nu træner jeg, fordi jeg godt kan lide det. Det er et rart break fra det hele at komme ud og løbe en tur. Der glemmer man lidt, hvordan hele situationen er, og hvordan hverdagen fungerer. På den måde kommer jeg ud og bruger træning til det, som jeg forestiller mig, mange andre også bruger træning til. Jeg har mange ture, hvor jeg ikke har ur eller cykelcomputer med og bare kører, fordi det bare er rart i sig selv.

Når den særlige situation er bag os, er målet dog stadig at deltage ved OL i Tokyo.

- Der er ingen tvivl om, at jeg stadig skal med. Der er lige nogle ting, jeg skal finde ud af, fordi der er mange aftaler med forbund og sponsorer, der er lagt an på de fire års cyklusser. Men jeg skal da stadig til Tokyo. Det bliver så bare næste år i stedet for, siger Andreas Schilling.

Andreas Schilling deltog ved sit første OL i Rio i 2016. Dengang blev han nummer 28.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce