x
Annonce
Trekantområdet

Lokalt OL-håb om udskydelse: - Det var det hele året var lagt an på

Andreas Schilling, der til daglig konkurrerer for Fredericia Triathlon Team, havde godt set det komme, at OL ville blive udskudt. Han har ellers haft den store sportsbegivenhed som hovedmålet for sin sæson. Arkivffoto: Peter Leth-Larsen
Fredericia-triatleten Andreas Schilling er positiv over, at verdens største sportsbegivenhed nu med sikkerhed bliver flyttet til næste år. Den målrettede træning er for en stund sat på pause.

Fredericia: Tirsdag meddelte de japanske myndigheder og Den Internationale Olympiske Komité, at OL 2020 udskydes til næste år.

Det får blandt andet konsekvenser for triatleten Andreas Schilling fra Fredericia, der havde OL som sit absolut største mål i denne sæson. Med en aktuel placering som nummer 31 på OL-ranglisten var der gode udsigter til, at han havde kvalificeret sig til en af de 55 pladser på startstregen i Japan.

- Det var det, hele året var lagt an på. Alle planer er stille og rolig røget ud af vinduet de sidste uger, så nu var det bare lige den sidste, der røg her, siger Andreas Schilling.

Han mener dog, det er fint at få en afklaring, for hen ad vejen kunne han godt se, at det så mindre og mindre realistisk ud.

- Jeg har joket lidt om det sammen med en norsk veninde, jeg træner med, og som også er på vej til OL. Vi har lavet et OL-barometer, som for et par uger siden var på 80 procent. Vi nåede lige at snakke sammen, inden det blev meldt ud, at det var aflyst. Der var vi nede på en procent, så det passede meget godt.

Annonce

Lige nu træner jeg, fordi jeg godt kan lide det. Det er et rart break fra det hele at komme ud og løbe en tur. Der glemmer man lidt, hvordan hele situationen er, og hvordan hverdagen fungerer.

OL er stadig målet

Allerede inden flytningen af OL var hans sæson blevet påvirket. Eksempelvis var et løb i Abu Dhabi blevet aflyst, og de seneste uger har han ikke kunnet svømme på grund af restriktioner som følge af coronavirus. Derfor er den seriøse og strukturerede træningsplan også sat på pause den kommende tid, for det er umuligt at vide, om der går to eller seks måneder, før atleter igen kan konkurrere, som han siger.

- Lige nu træner jeg, fordi jeg godt kan lide det. Det er et rart break fra det hele at komme ud og løbe en tur. Der glemmer man lidt, hvordan hele situationen er, og hvordan hverdagen fungerer. På den måde kommer jeg ud og bruger træning til det, som jeg forestiller mig, mange andre også bruger træning til. Jeg har mange ture, hvor jeg ikke har ur eller cykelcomputer med og bare kører, fordi det bare er rart i sig selv.

Når den særlige situation er bag os, er målet dog stadig at deltage ved OL i Tokyo.

- Der er ingen tvivl om, at jeg stadig skal med. Der er lige nogle ting, jeg skal finde ud af, fordi der er mange aftaler med forbund og sponsorer, der er lagt an på de fire års cyklusser. Men jeg skal da stadig til Tokyo. Det bliver så bare næste år i stedet for, siger Andreas Schilling.

Andreas Schilling deltog ved sit første OL i Rio i 2016. Dengang blev han nummer 28.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce