Annonce
Esbjerg

Lokalt par giver 100.000 kroner til idrætsforeninger i Ribe

Kirsten og Otto Olsen elsker at spille kort, og har i mange år været en del af Ribe Bridgeklub. Derfor er foreningen også at finde blandt de fire foreninger, som de to ripensere har valgt at donere 100.000 kr. til. De tre andre er Ribe Bordtennis Klub, Ribe Håndbold Klub og Ribe Golf Klub. Foto: Bo Maimburg
Kirsten og Otto Olsen har givet sponsorater på i alt 100.000 kr. til fire lokale idrætsforeninger, der alle har været en vigtig del af parrets liv i Ribe.

Ribe: Fredag eftermiddag havde Kirsten og Otto Olsen inviteret repræsentanter fra fire lokale idrætsforeninger til kaffe og kage – og til en højtidelighed, hvor parret ville overrække dem hver 25.000 kroner. Pengene blev givet som en lille erkendtlighed og støtte og som en respekt for klubbernes store indsatser.

- Vi skulle have afholdt vores diamantbryllup 27. november, men det blev jo aflyst på grund af nedlukningen af Danmark. Vi ville gerne have afholdt en stor fest, men det blev ikke muligt, og vi sparede derfor en masse penge. Vi mangler ikke noget, og jeg havde lige malet alle vinduerne i huset, så vi sparede på håndværkerudgifterne, siger 89-årige Otto Olsen med et veltilfreds smil.

Og hustruen Kirsten er helt enig.

Annonce

- Det er en stor glæde at kunne give noget tilbage til de foreninger, vi har haft så stor en glæde af at følge, og som vi har haft så mange fornøjelige timer med. Det er ikke på grund af corona, at vi giver pengene, for vi havde uden tvivl gjort det alligevel. Men vi kan jo se, at de virkelig har brug for pengene nu, så der var en ganske særlig grund nu. Og det er årsagen til, at vi gjorde alvor af det nu, siger Kirsten Olsen.

- Vi har begge haft så mange gode stunder i de fire idrætsforeninger, og det er en stor glæde, at kunne støtte med et økonomisk bidrag på 25.000 kroner til hver, siger Otto Olsen, inden han overrakte pengene til klubberne.

- Det var bordtennis, der førte Kirsten og jeg sammen, og den gamle håndboldklub har altid haft en særlig plads i mit hjerte. Vi spiller begge både bridge og golf, så det var jo oplagt at støtte dem, siger han.

Taknemmelige og rørte

Modtagerne tog hjerteligt imod den uventede gave.

- Jeg er glad på klubbens vegne, og det var da en stor gave at få her lige op mod jul. Jeg blev rørt, og vi er meget taknemmelige over for støtten fra Kirsten og Otto. Vi har lige udvidet vores bane, og jeg tror, at vi skal bruge pengene på et vandingsanlæg, siger golfklubbens formand, Ib Dam Schultz.

Håndboldklubbens formand delte den holdning.

- Jeg blev rigtig rørt, og pengene kommer på et tidspunkt, hvor vi har været udfordret på økonomien, da vi har mistet indtægter fra Tulipanfesten og elitestævnet. Otto har i forvejen gjort en kæmpe indsats for klubben, og når vi så modtager 25.000 kroner, bliver vi da beærede, siger Henrik Clausen.

- Pengene skal bruges i ungdomsafdelingen, for det ved jeg også er i Ottos ånd, og det står hans hjerte nært. Pengene skal bruges til at give ungdommen en oplevelse, siger han.

I Ribe Bridgeklub har man i mange år haft et tæt samarbejde med Otto Olsen.

- Da Otto var direktør for Kvickly, vidste vi godt, hvor vi kunne få støtte, hvis det kneb lidt med økonomien. Men denne donation er da helt fantastisk, for nu kommer pengene jo ud af egen lomme, når det er Kirsten og Otto, der støtter os, siger Erling Lagoni.

Det tætte samarbejde er også tilfældet med bordtennisklubben, da Otto selv har været med til at stifte klubben.

- Vi er så glade for, at støtten kommer lige nu, for vi har jo aflyst vores store bordtennisstævne som er en stor del af vores eksistensgrundlag. Og det er specielt, at pengene kommer fra Otto som har været med til at stifte klubben, siger Knud Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce