Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lokalt S-medlem fælder dom over duel: Løkke og Mette klæder hinanden, men skal ikke i regering

Flere lokale partifolk fra både Mette Frederiksen (S) og Lars Løkke Rasmussens (V) lejr var mødt op, da de to mødtes i en direkte duel arrangeret af JydskeVestkysten på Folkehjem i Aabenraa. Socialdemokraten Povl Kylling Petersen (t.v.), byrådsmedlem i Aabenraa Kommune, var godt tilfreds med sin formand, som ifølge socialdemokraten gav den erfarne Løkke kamp til stregen. Foto: Timo Battefeld
Det var to retoriske begavelser, der onsdag tørnede sammen i direkte valgdebat i Aabenraa, og derfor er det svært at udråbe en vinder. Sådan lyder dommen fra byrådsmedlem og tidligere borgmesterkandidat i Aabenraa Kommune Povl Kylling Petersen (S), efter at hans egen partiformand Mette Frederiksen og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) diskuterede sundhed, økonomi og balancen mellem land og by på Folkehjem. Byrådsmedlemmet så flere positive takter i forhold til et større samarbejde mellem de to politikere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce