Annonce
Sydjylland

Lokalt Venstre-medlem opstilles som Carl Holsts efterfølger

Tom Eriksen har ikke ønsket at sende et privatfoto af sig selv til avisen, som derfor har været nødsaget til at bruge et arkivbillede af Carl Holst. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det er knap to måneder siden, at Carl Holst meddelte, at han stopper i politik. Nu har Venstre i Esbjerg Omegn fundet en kandidat, der kan afløse den tidligere forsvarsminister som folketingskandidat i kredsen.

Valg: Så lykkedes det Venstre at finde et bud på Carl Holsts afløser. 59-årige Tom Eriksen har stillet sig til rådighed som partiets folketingskandidat i kredsen Esbjerg Omegn, hvor Carl Holst blev valgt ved seneste valg.

Det endelige valg finder sted på et opstillingsmøde den 29. oktober i St. Darum, og indtil videre er Tom Eriksen den eneste kandidat, der er i spil.

Før sit exit blev Carl Holst i maj sidste år valgt til fortsat at være Venstres folketingskandidat i kredsen. Det valg splittede partiet i kredsen efter den tidligere regionsrådsformands skandalesager, og på opstillingsmødet stemte 12 medlemmer blankt i protest.

Den fungerende formand for Venstre i Esbjerg Omegn, Laurids Schack, fortæller, at det var en enig kredsbestyrelse, der tirsdag aften pegede på Tom Eriksen.

- Han rammer inden for skiven. Jeg er pænt tilfreds. Nu skal vi se, om medlemmerne er enige med os, siger Laurids Schack.

Annonce

Jeg tror, at der så absolut er mulighed for at han bliver valgt ind, men det kræver i første omgang opbakning fra Venstres medlemmer. Tom kommer til at dække Esbjerg, Bramming og Ribe, så der burde være stemmer nok alt taget i betragtning, hvis de kan holdes hjemme fra sidste valg.

Laurids Schack, fungerende formand for Venstres kredsbestyrelse i Esbjerg Omegn

Ønske om lokal kandidat

Siden Carl Holst i et interview med Avisen Danmark offentliggjorde, at han stopper i politik, har Laurids Schack gjort det klart, at han helst så en lokal kandidat blive opstillet.

Det har bestyrelsen nu fundet i Tom Eriksen, som har boet i Esbjerg-området, siden han var barn. Siden nyheden om Carl Holsts exit fra politik har der været flere muligheder i spil, men de har ikke takket ja, ifølge Laurids Schack.

- Der er ikke andre kandidater, der er kommet så langt som Tom, siger Laurids Schack, som fortæller, at dialogen med Tom Eriksen blev etableret for cirka 14 dage siden.

Bør være stemmer nok

Ved valget i 2015 fik Carl Holst 2618 personlige stemmer i kredsen Esbjerg Omegn. Laurids Schack tror på, at Tom Eriksen har mulighed for at blive valgt til Folketinget, hvis han ved opstillingsmødet den 29. oktober bliver valgt som ny folketingskandidat.

- Jeg tror, at der så absolut er mulighed for at han bliver valgt ind, men det kræver i første omgang opbakning fra Venstres medlemmer. Tom kommer til at dække Esbjerg, Bramming og Ribe, så der burde være stemmer nok alt taget i betragtning, hvis de kan holdes hjemme fra sidste valg, siger han.

Bliver det svært at holde stemmerne fra sidste valg hjemme?

- Det ved man aldrig. Det er lige så svært som at gætte på, om det bliver regnvejr i morgen, siger Laurids Schack.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];