Annonce
Billund

Lone Lundø fejrer 20 år med egen salon

Frisør Lone Lundø har 20 års jubilæum i sin salon i Borgergade. Det fejres med en reception på lørdag mellem klokken 12 og 15. Foto: Martin Ravn
I januar 2000 åbnede frisør Lone Lundø egen salon i Borgergade og kan derfor fejre 20 års jubilæum.

Grindsted: Der er efterhånden 20 år siden frisør Lone Lundø åbnede egen salon i Grindsted.

Den nu 50-årige frisør havde egentlig ikke drømt om at blive selvstændig. Tanken opstod da hun arbejdede i en salon i Aarhus. Hun ringede til sine forældre i Grindsted og bad dem om at kigge efter egnede lokaler til en salon i byen. De faldt over lokalerne i Borgergade 34, hvor Lone Lundø siden 2000 har klaret håret på både mænd, kvinder og børn.

Lone Lundø blev uddannet frisør i 1990. Det skete i den daværende "Minisalonen" i Jyllandsgade i Grindsted.

- Det har altid været min drøm at blive frisør. Lige fra jeg sad i min fasters frisørsalon har jeg drømt om at kunne gøre folk glade for resultatet, fortæller Lone Lundø.

Det var ikke kun Lones faster, der var frisør. Det var hendes moster og onkel også, og hendes farfar var barber i Thy.

Jubilæet fejres på lørdag den 18. januar, hvor der er reception i salon Lone Lundø mellem klokken 12 og klokken 15, og køleskabet er fyldt op med champagne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Annonce