Annonce
Kolding

Loppejægerens bedste fund: Børge Mogensen-stol til 150 kroner

Tina Damgaard fra Jordrup har flere gange haft datteren Amalie (i midten) med på loppemarked, og klassekammeraten Katrine Hansen var også hoppet med i bilen. De to piger fandt en fodbold, som de vil forære klassen, for deres klassebold er punkteret. Drengen Tristan kunne også være glad, for Tina Damgaard havde fundet en sej cykelhjelm til ham. Foto: Søren Gylling

Tina Damgaard var en af de mange loppejægere, der dukkede op, da der for 52. gang var marked på Loppegaarden. Tina er en af de rutinerede, der kan spotte et godt fund. Det bedste var en designerstol til blot 150 kroner.

Lunderskov: Fire gange om året slipper Y's Men lopperne løs i gården på Rolykkevej, og hver eneste gang er der fyldt fra morgenstunden med loppejægere i alle aldre. Loppemarkedet er hovedindtægten hos de lokale Y's Men, der donere pengene videre til velgørende formål.

En af dem, der er flittig gæst på markedet, er Tina Damgaard fra Jordrup. Hun er rutineret loppejæger, og på lørdagens marked havde hun blandt andet spottet en nærmest funklende ny og supersmart cykelhjem til sønnen Tristan. For hende er genbrug både en sport, en gavnlig ting for miljøet, og en måde at skabe sig et unikt hjem.

- Sidste gang herude fandt jeg en Klint-lampe. Jeg var faktisk ikke sikker på, om det var en Klint eller ej, men jeg købte den alligevel, for jeg kunne se, at den kunne et-eller-andet, og så slog jeg den op på nettet, da jeg kom hjem, fortæller hun.

Lampen havde ganske vist ingen skærm, og det har den stadig ikke, for Tina købte i stedet en elegant lyspære i overstørrelse og satte i - pludselig fik lampen en ny identitet.

- Jeg kan godt lide at indrette mig med loppefund. Det giver et mere personligt hjem. Og så er det jo skønt at komme hjem med noget, man har givet 100 kroner for, men som egentlig koster 3000, smiler hun.

- Hvad har været dit bedste loppefund nogensinde?

- Det må være en Børge Mogensen-stol, jeg købte for 150 kroner. Da vi havde fået den ind i bilen, var jeg nødt til lige at trække vejret, før vi kørte videre, for det var virkelig et godt køb.

Lokal støtte

Resultaterne af sidste års loppemarkeder på Loppegaarden:Marts: 32.000 kr.

Juni: 37.000 kr.

September: 51.500 kr.

November: 45.250 kr.

I 2017-2018 uddelte klubben ca. 116.000 kr. til mange forskellige lokale formål, som: Søndagsskolen & Lyngsbo, Landbomuseet, Jordrup og Bække/Gesten Spejderne, Tværkulturel sommerlejr, KFUM børnefestival, KFUM & K Trekanten & Teensommerlejr, Lunderskov Lyd Avis og Frivilliggruppen Lunderskov.

Se merewww.lunderskov.ysmen.dk

Den tidligere kvægeksportør Hans Jørgen Knudsen har været med i Y's Men siden 1973. Han fortæller, at omkring 65 frivillige er involveret i løbet af dagen, når der er loppemarked i Lopppegaarden. Foto: Søren Gylling

Folk er mere bevidste

Lørdagens loppemarked var nummer 52, siden Y's Men overtog gården på Rolykkevej. Hans Jørgen Knudsen har været med siden 1973 til at afholde loppemarked til velgørende formål.

- Den store forskel er, at siden vi begyndte, er det bliver sværere at skaffe ting af topkvalitet, fortæller den erfarne loppe-forhandler.

- Før fik vi som regel hele dødsboer, men nu er folk blevet mere bevidste om selv at sælge de ting, som kan indbringe flere penge. For det første er det blevet meget nemmere i dag, hvor man kan slå et billede op på Facebook eller Gul & Gratis eller andre steder på nettet, hvor man sælger genbrug.

- Og for det andet er der en større bevidsthed omkring design og klenodier, fordi mange ser de tv-programmer, der kører hele tiden om antikviteter og loppefund, siger Hans Jørgen Knudsen.

Bent Bechmann pumpede bolden op - eller forsøgte i hvert fald på det - da pigerne Katrine Hansen og Amalie Damgaard overvejede at give en ti'er for en halvflad Select-bold. Foto: Søren Gylling
Annonce

Flere lopper

Konsekvensen har været, at hos Y's Men er man holdt om med at holde auktion over de fineste varer, når der er loppemarked. Der er simpelthen ikke indsamlet genstande nok, der kan gå under hammeren.

- Til gengæld er mængden af genbrug steget. Så selv om vi ikke får de dyreste ting længere, så er omfanget vokset, så vi har stadig en rigtig god indtægt på vores loppemarked.

Engang var der kun loppemarked en gang årligt. I dag er der rigeligt med lopper til at holde marked fire gange om året. Loppemarkedet indbringer mellem 35.000 og 50.000 kroner, og omsætningen er i princippet ren overskud, når man fraregner udgiften til Loppegaarden på Rolykkevej.

Annonce
Kolding For abonnenter

Penthouse-lejere har tabt tålmodigheden med PFA: Nu har de opsagt deres dyre lejemål i højhusene

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Afrikas ven fik stjålet hospitalsudstyr for millioner - nu skal politiet efterforske sagen

Esbjerg For abonnenter

Fyringer på vej hos uddannelses-gigant: Besparelse på 20 millioner kroner har skabt frygt og undren blandt ansatte

Varde

Pia og Carsten har haft deres kro anonymt til salg i mere end tre år: Nu har værtsparret skiftet salgsstrategi

Haderslev For abonnenter

Anklageskrift fylder 11 sider: Rerup tiltalt for at have 'fredskrænket' fem personer

Aabenraa

Corona knækker sportsklub: - Det er ubeskriveligt trist

Aabenraa For abonnenter

Frustreret ægtepar kritiserer retten efter strid om bøde: - Vores sag var tabt på forhånd

Kolding

Så er gratis kompost et fast tilbud til Koldings haveejere

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Valgplakater skal følge stramme regler – men kæmpe borgmesterbanner er i orden

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Kolding

Kolding IF er i pokalkvartfinalen efter kæmpe drama: Målmand afgør kampen på straffespark

Navne For abonnenter

Den ene søn er født i Bruxelles, den anden i London: Verdensmanden Erik har repræsenteret Danmark i 31 år

Esbjerg

Motorvej var helt spærret: Pludselig splintredes soltag i bil - politiet ledte efter sten

Annonce