Annonce
Kolding

Loppejægerens bedste fund: Børge Mogensen-stol til 150 kroner

Tina Damgaard fra Jordrup har flere gange haft datteren Amalie (i midten) med på loppemarked, og klassekammeraten Katrine Hansen var også hoppet med i bilen. De to piger fandt en fodbold, som de vil forære klassen, for deres klassebold er punkteret. Drengen Tristan kunne også være glad, for Tina Damgaard havde fundet en sej cykelhjelm til ham. Foto: Søren Gylling

Tina Damgaard var en af de mange loppejægere, der dukkede op, da der for 52. gang var marked på Loppegaarden. Tina er en af de rutinerede, der kan spotte et godt fund. Det bedste var en designerstol til blot 150 kroner.

Lunderskov: Fire gange om året slipper Y's Men lopperne løs i gården på Rolykkevej, og hver eneste gang er der fyldt fra morgenstunden med loppejægere i alle aldre. Loppemarkedet er hovedindtægten hos de lokale Y's Men, der donere pengene videre til velgørende formål.

En af dem, der er flittig gæst på markedet, er Tina Damgaard fra Jordrup. Hun er rutineret loppejæger, og på lørdagens marked havde hun blandt andet spottet en nærmest funklende ny og supersmart cykelhjem til sønnen Tristan. For hende er genbrug både en sport, en gavnlig ting for miljøet, og en måde at skabe sig et unikt hjem.

- Sidste gang herude fandt jeg en Klint-lampe. Jeg var faktisk ikke sikker på, om det var en Klint eller ej, men jeg købte den alligevel, for jeg kunne se, at den kunne et-eller-andet, og så slog jeg den op på nettet, da jeg kom hjem, fortæller hun.

Lampen havde ganske vist ingen skærm, og det har den stadig ikke, for Tina købte i stedet en elegant lyspære i overstørrelse og satte i - pludselig fik lampen en ny identitet.

- Jeg kan godt lide at indrette mig med loppefund. Det giver et mere personligt hjem. Og så er det jo skønt at komme hjem med noget, man har givet 100 kroner for, men som egentlig koster 3000, smiler hun.

- Hvad har været dit bedste loppefund nogensinde?

- Det må være en Børge Mogensen-stol, jeg købte for 150 kroner. Da vi havde fået den ind i bilen, var jeg nødt til lige at trække vejret, før vi kørte videre, for det var virkelig et godt køb.

Lokal støtte

Resultaterne af sidste års loppemarkeder på Loppegaarden:Marts: 32.000 kr.

Juni: 37.000 kr.

September: 51.500 kr.

November: 45.250 kr.

I 2017-2018 uddelte klubben ca. 116.000 kr. til mange forskellige lokale formål, som: Søndagsskolen & Lyngsbo, Landbomuseet, Jordrup og Bække/Gesten Spejderne, Tværkulturel sommerlejr, KFUM børnefestival, KFUM & K Trekanten & Teensommerlejr, Lunderskov Lyd Avis og Frivilliggruppen Lunderskov.

Se merewww.lunderskov.ysmen.dk

Den tidligere kvægeksportør Hans Jørgen Knudsen har været med i Y's Men siden 1973. Han fortæller, at omkring 65 frivillige er involveret i løbet af dagen, når der er loppemarked i Lopppegaarden. Foto: Søren Gylling

Folk er mere bevidste

Lørdagens loppemarked var nummer 52, siden Y's Men overtog gården på Rolykkevej. Hans Jørgen Knudsen har været med siden 1973 til at afholde loppemarked til velgørende formål.

- Den store forskel er, at siden vi begyndte, er det bliver sværere at skaffe ting af topkvalitet, fortæller den erfarne loppe-forhandler.

- Før fik vi som regel hele dødsboer, men nu er folk blevet mere bevidste om selv at sælge de ting, som kan indbringe flere penge. For det første er det blevet meget nemmere i dag, hvor man kan slå et billede op på Facebook eller Gul & Gratis eller andre steder på nettet, hvor man sælger genbrug.

- Og for det andet er der en større bevidsthed omkring design og klenodier, fordi mange ser de tv-programmer, der kører hele tiden om antikviteter og loppefund, siger Hans Jørgen Knudsen.

Bent Bechmann pumpede bolden op - eller forsøgte i hvert fald på det - da pigerne Katrine Hansen og Amalie Damgaard overvejede at give en ti'er for en halvflad Select-bold. Foto: Søren Gylling
Annonce

Flere lopper

Konsekvensen har været, at hos Y's Men er man holdt om med at holde auktion over de fineste varer, når der er loppemarked. Der er simpelthen ikke indsamlet genstande nok, der kan gå under hammeren.

- Til gengæld er mængden af genbrug steget. Så selv om vi ikke får de dyreste ting længere, så er omfanget vokset, så vi har stadig en rigtig god indtægt på vores loppemarked.

Engang var der kun loppemarked en gang årligt. I dag er der rigeligt med lopper til at holde marked fire gange om året. Loppemarkedet indbringer mellem 35.000 og 50.000 kroner, og omsætningen er i princippet ren overskud, når man fraregner udgiften til Loppegaarden på Rolykkevej.

Annonce
Kolding For abonnenter

Støttepartierne fra rød fløj nikker: Konservativ borgmester har frit politisk spillerum i Koldings nye byråd

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

KIF Fodbold

Vejle viste stor effektivitet og vandt 5-1: Kolding er på vej ud af pokalen

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce