Annonce
Sønderborg

Lopperne elsker Rønhaveplads

Mahmoud Hussein Rasuk og vennen Ada Dostjar bruger begge skøjtebanen ved havnen, men synes, at det ville være fedt at få den tættere på byen, så man lige kan gå i butikker og købe et stykke pizza, hvis man er sulten. Foto: Timo Battefeld
Planerne om at flytte byens skøjtebane til Rønhaveplads deler vandene. De mange som har loppesalg på pladsen er selvsagt ikke begejstrede.

Sønderborg: Det er lørdag, og klokken er omkring 13. Der er liv i gågaden - lyset er endnu tændt i de mange butikker og på Rønhaveplads står Inger Eskildsen med sine mange gamle sager og lidt julepynt. Mange kigger forbi.

- Det er et godt sted at være, og butikkerne er rigtig glade for, at vi er her. Jeg kan ikke rigtig se, hvor vi ellers kan være, siger Inger Eskildsen. Hun er også en del af de op mod 20 tilsvarende stande om onsdagen. Noget der har stået på i flere år nu.

- Her i op mod jul har vi også fået lov at stå ude foran de butikker, der står tomme. Det skaber jo fint liv, tilføjer hun og er desuden bekymret for den mere larm om aftenen, som en skøjtebane vil medføre.

Annonce
Inger Eskildsen (t.v.) har mange kunder og solgt lopper på Rønhaveplads i over seks år. Hun er meget glad for stedet og ved ikke rigtig, hvor alle boder skulle være, hvis der kommer skøjtebane og andre aktiviteter på pladsen.Foto: Timo Battefeld

Begejstrede skøjteløbere

To børn på 12 år kommer gående op ad gaden. Det er vennerne Ada Dostjar og Mahmoud Hussein Rasuk, der begge er ivrige skøjteløbere og bruger af banen ved havnen.

- Kommer der måske en skøjtebane her? Fedt, så kan man også nemmere købe sig et stykke pizza eller andet, man har lyst til. De skal bare have nogle bedre bænke, for sidste år brast den ene sammen, siger Ada og griner.

- Det gør ikke noget, hvis det ikke bliver en stor firkant. Den må godt være sådan lidt med buer og sving, tilføjer Mahmoud.

Blandt de mere gængse loppevarer dukker der også juleting op, når sæsonen nu nærmer sig. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Naboer frygter at blive nabo til gigantisk solcelleanlæg: Miljøformand vil undersøge alternative muligheder

Annonce