Annonce
Esbjerg

Lorentz og Ib modtog DGI's æresnål

Jernved: I forbindelse med Jernved Byfest blev to ildsjæle fra Jernved, Ib Sørensen og Lorentz Saatterup, hædret. De fik for deres indsats i Jernved IF hver overrakt en DGI æresnål.

I indstillingen af Ib Sørensen lød det blandt andet, at han startede sit frivillige foreningsarbejde i Jernved IF som ungdomstræner, og senere var han både aktiv oldboysspiller samt holdleder for oldboys. Sidstnævnte har han været i knap 17 år. Ib Sørensens prioritering af ”den rette holdånd” og kultur gør, at der i dag er knap 30 spillere på oldboysholdet. Den selvsamme kultur rygtes og gør, at der hele tiden kommer nye spillere til og gamle vender tilbage. Ib er altid imødekommende og positiv, og hans frivillige indsats har været uvurderlig for klubben.

For Lorentz Saatterups vedkommende skal man langt tilbage i tiden for at finde starten på hans frivillige foreningsarbejde. Han var med til at starte støtteforeningen for Jernved IF for 50 år siden. Senere har han bidraget både som bestyrelsesmedlem igennem flere år, som træner og som holdleder, hvor han har været inde over mange af Jernved IF´s hold. Igennem al hans frivillige arbejde har han været meget engageret og trofast. Han er en mand med hjertet på det rigtige sted, og han er den dag i dag heller ikke bleg for at komme med gode råd. På den måde bidrager han stadig til den fortsatte udvikling af klubben, og det er vi ham meget taknemmelige for, lyder det i indstillingen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce