Annonce
Sydjylland

Lose: Sundhedsreform forenkler ingenting

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) fastholder sin kritik af regeringens sundhedsreform, efter at den er blevet fremlagt. Arkivfoto

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) fastholder sin kritik af regeringens sundhedsreform, efter at den onsdag er blevet fremlagt. Hun kritiserer, at en bestyrelse uden folkevalgte personer skal stå for 99 procent af de nuværende sundhedsudgifter.

Politik: Regeringens sundhedsreform vil ikke være en forenkling, men nærmere det modsatte.

Det siger Stephanie Lose (V), formand i Region Syddanmark og for Danske Regioner, efter at regeringen onsdag formiddag har præsenteret sit udspil til fremtidens sundhedsstruktur.

- Man går fra tre til to folkevalgte niveauer, men med tre ekstra led, så jeg har svært ved at få øje på forenkleingen, selvom man forsøger at sælge det som en forenkling. Det ser jeg ikke, siger hun med henvisning til, at der i stedet for regionerne blandt andet bliver oprettet 21 sundhedsfællesskaber landet over samt en bestyrelse for det samlede sundhedsvæsen.

- Når der er lagt op til, at næsten 99 procent af det nuværende sundhedsbudget, skal høre under en bestyrelse, så er jeg ikke enig i at det er en god beslutning, siger Stephanie Lose.

Hun understreger, at hun er enig i de udfordringer, som regeringer skitserer, og at det kræver andre svar end i dag. Ifølge Stephanie Lose er Region Syddanmark dog allerede i gang med blandt andet bedre samarbejde mellem kommuner og region.

Regionsrådsformanden har sammen med de øvrige regionsrådsmedlemmer fra Venstre i landets fem regioner harceleret over udsigten til at miste det folkevalgte element. Det sker fra 1. januar 2021, hvor regionsrådene nedlægges.

Annonce

Lokal forankring

Stephanie Lose holder fast i, at det er den forkerte vej at gå at fjerne den lokale forankring.

Men der har vel aldrig været den store interesse for regionerne?

- Det er jeg ikke enig i. I synes, vi er vældig interessante, hvis der er bøvl og ballade, men jeg synes simpelthen, det er en forsimplet tilgang at sige, at der ikke er nogen interesse i øvrigt. Det er ikke min oplevelse. Det kan godt være, at borgerne synes, at regionene er en lidt abstrakt ting, men hvis du ser på de konkrete ting, som vi er og har været involveret i, så vil man opleve, at det er noget, som gør en forskel og optager folk. Når der er svære beslutninger rundt omkring, så giver det faktisk debat. Og så er der ikke én løsning, der er enkelt, men afvejninger af en lang række forhold, og det hedder politik i min verden. Det kræver en demokratisk legitimitet at stå på mål for de valg, pointerer Stephanie Lose.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce