Annonce
Danmark

Lotte Rod bliver angrebet efter sexismesag: - Krænkelseskulturen har taget fuldstændig overhånd

Lotte Rod fortalte i september, hvordan hun var blevet udsat for sexisme i Radikale Venstre. Onsdag kom det frem, at det var partileder Morten Østergaard, som havde lagt en hånd på Lotte Rods lår. Arkivfoto: Martin Sylvest
Folketingsmedlem Lotte Rod bliver mødt af usædvanligt mange angreb på Facebook, efter sexisme-sag tvang Morten Østergaard til at trække sig som leder for Radikale Venstre.
Annonce

Sexisme: Folketingsmedlem Lotte Rods (R) Facebook-profil har været rødglødende, efter at Radikale Venstres nu tidligere politiske leder Morten Østergaard onsdag erkendte, at han havde krænket partifællen ved at lægge en hånd på hendes lår for knap 10 år siden. Ifølge Lotte Rod, Morten Østergaard og partiets nye formand Sofie Carsten Nielsen, var det ikke krænkelsen – men derimod Morten Østergaards håndtering af sagen, der førte til massiv kritik af Morten Østergaard, der selv valget at forlade posten som politisk leder.


Må man nu ikke prøve sig med nogen og blive afvist uden det skal blæses op?

Facebook-bruger om sexismesagen i Radikale Venstre


Men det dæmper ikke en massiv kritik fra en lang række brugere på Facebook, der mener, at sagen er helt ude af proportioner og har haft alt for alvorlige konsekvenser for Morten Østergaard.

- Krænkelseskulturen har taget fuldstændig overhånd, står der eksempelvis i en af de omkring 2800 kommentarer, der bare ved middagstid torsdag var kommet som reaktion på Lotte Rods eget Facebook-opslag om sagen. Kommentaren havde ved middagstid fået knap 500 likes.

Annonce

Mener sag er forældet

I opslaget understreger Lotte Rod ellers, at det er selve håndteringen af sagen og ikke krænkelsen, der er problemet. Men det ændrer ikke på, at ualmindeligt mange Facebook-brugere mener, at Lotte Rod og Radikale Venstre har overreageret i sagen

- Må man nu ikke prøve sig med nogen og blive afvist uden det skal blæses op? skriver en anden bruger, mens andre mener, at sagen om Morten Østergaards hånd på Lotte Rods lår er for gammel til at skulle have konsekvenser i dag.

- Ved du nu hvad? En 10 år gammel episode der omhandlede en hånd på dit lår. Er vi derude, hvor vi skal hive gamle historier frem, og lade folk bøde for det?, står der i en kommentar.

Annonce

Mange bakker også Rod op

Men selvom en lang række kommentarer på Lotte Rods profil er kritiske over for paritets håndtering af sagen, er der også flere, der bakker op om Lotte Rod.

- Det er modigt og stærkt det, du har gjort. Folk skal stoppe med victimblaming. Det er hverken din skyld, han tog dig på låret, eller at han går, skriver en bruger, der ligesom flere andre mener, at de hårde angreb mod Lotte Rod er et eksempel på, hvorfor det kan være svært at stå frem med sexismesager i offentligheden.

- Jeg håber, du ved, at det aldrig kan være din skyld, at du fortalte om oplevelsen, skriver en bruger i en anden kommentar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce