x
Annonce
Sydjylland

Lotto-millionær vil investere i små virksomheder midt i corona-krise

En nyslået lotto-millionær fra Sønderborg vil gerne hjælpe små virksomheder i opstarten.
En kvinde fra Sønderborg Kommune vil investere i nystartede danske virksomheder for at hjælpe i corona-krisen.

En kvinde i tresserne fra Sønderborg Kommune var svær at overbevise om, at hun for et par uger siden vandt en gevinst på tre millioner kroner i Lotto. Kvinden, der er millionær nr. 3633, så godt nok, at der efter trækningen lørdag aften var kommet en mail, hvor der stod noget med tre millioner. Men i stedet for at juble, slettede hun mailen og gik forarget i seng med tanken om, hvor dygtige forbrydere var blevet til at lave falske mails. Det skriver Danske Spil i en pressemeddelelse.

- Jeg er selvstændig erhvervsdrivende i den finansielle sektor, så jeg har været på virkelig mange kurser i, hvordan man kan blive snydt for penge. Derfor er jeg helt hysterisk med min e-mail, forklarer kvinden, der gerne vil være anonym.

Kvinden er Plus-abonnent og gik for en sikkerheds skyld ind og tjekkede sin spilkonto, men der stod ikke tre millioner - endnu.

Annonce

Tjekkede ukendt telefonnummer

Søndag eftermiddag sad kvinden så i et møde, da hendes telefon ringede fra et nummer, hun ikke kendte. Da hun kom hjem, slog hun på ægte detektivmaner nummeret op og så, at det var en person fra Danske Spil, der havde forsøgt at få fat på hende.

- Så måtte jeg da lige fiske mailen frem fra "affaldsbøtten" og se hvad det egentlig var, der stod. Derefter gik jeg igen ind på min spilkonto og tjekkede de afsluttede spil. Der stod det jo. Sort på hvidt. Man bliver noget befippet, så jeg skrev på chatten på Danske spils Kundeservice. Om det nu kunne været rigtigt - at det var mig, der havde vundet. Og det kunne de jo så svare ja til. Det var helt vildt, fortæller hun.

Kvinden har ikke noget familie, der skal orienteres om gevinsten, men det skulle to af hendes venner, der i samme ombæring fik en invitation til Sønderborgs dyreste restaurant.

- Det er jo herligt, at man kan overraske sine venner på den måde. De er meget glade på mine vegne, fortæller vinderen.

Den heldige vinder gik også i gang med at tjekke biler, smykker og tøj ud på nettet.

- Mine tanker gik bare amok i alle de ting, jeg nu havde mulighed for at købe. Men jeg tror, der er en god grund til, at man ikke får pengene udbetalt med det samme. For det gik jo efter kort tid op for mig, at jeg jo slet ikke har brug for alle de ting. Så nu er jeg gået i gang med at tænke mere praktisk og fornuftigt. Jeg vil gerne have malet min lejlighed, og mangler nok også en lampe. Men jeg kan nok ikke udelukke, at jeg skal have en ny Mac-computer. Jeg er meget glad for teknologi og gadgets, siger hun.

Der skal stadig gøres rent

Kvinden fortæller, at hun laver meget frivilligt arbejde, så det vil ikke være underligt for hende at donere nogle af pengene. Hun overvejer også at investere i små start-up virksomheder, så hun kan hjælpe gode og fornuftige projekter vindere.

- Jeg tænker især nu, hvor verden er at lave på grund af corona-krisen, siger hun.

Kvinden har ikke de store rejsedrømme, da hun gennem hele sit arbejdsliv har været meget på forretningsrejser.

- Lige nu kan man jo heller ikke rejse nogen vegne. Men det passer mig fint. Jeg holder mig inden døre og er begyndt på hovedrengøring. Det slipper man ikke udenom, selvom man er blevet millionær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce