Annonce
Kolding

Louise arbejder som børnesygeplejerske: Lige nu er intet, som det plejer at være

Når Louise Krahn Jessen er på arbejde, må hun ofte iklæde sig maske, når hun er på afdelingen. Hvis hun er på arbejde i barakken uden for, skal hun også være iført visir og handsker. Privatfoto
34-årige Louise Krahn Jessen er en af dem, der lige nu varetager en af de kritiske funktioner i samfundet. Hun er børnesygeplejerske på Kolding Sygehus, hvor der i øjeblikket er vendt op og ned på arbejdsdagen, og der jævnligt er nye retningslinjer at forholde sig til. Samtidig skal børnenes lektielæsning passes derhjemme, men hun forsøger sammen med sine kollegaer, og ikke mindst sin familie, at holde humøret højt og tage en dag af gangen.

Vamdrup: Mundbind, handsker, visir og en arbejdsplads, som til tider er rykket ud i et stort opstillet telt på en parkeringsplads, hvor der næsten dagligt er nye retningslinjer at forholde sig til. Det er lige nu hverdagen for Louise Krahn Jessen, som til daglig arbejder som børnesygeplejerske på Kolding Sygehus.

- Der er intet, der er, som det plejer at være på min arbejdsplads. Normalt har jeg min daglige gang på børneafdelingen, men som det er nu, har jeg en del af mine vagter i barakken uden for. Her kommer børnene ind sammen med deres forældre, men de bliver siddende i deres bil, og jeg er iklædt værnemidler, så jeg har slet ikke den kontakt med børnene, som jeg er vant til at have, og som er en vigtig del af mit arbejde. Men lige nu er det bare ikke en mulighed, siger Louise Krahn Jessen og ryster let på hovedet.

Hun forklarer, at selv når hun er på afdelingen inde på sygehuset, skal hun have de forskelige værnemidler på, men at hun altid forsøger at tage dem af, så børnene kan se, hvem der gemmer sig bag.

- Når jeg skal undersøge børnene, skal jeg naturligvis have det hele på, men inden jeg forlader stuen, tager jeg på afstand det hele af, så de kan se, at der er et rigtigt menneske inde bagved, at der ikke er noget at være bange for, og at det ikke er farligt at være på sygehuset, men det er en opgave, som er svær lige nu. Jeg kan ikke danne en relation, inden jeg skal jeg undersøge dem, for de kan ikke se mig, og vi har ikke vores hospitalsklovne, som ellers er rigtig gode at have med på stuen, hvis man eksempelvis skal tage en blodprøve, siger Louise Krahn Jessen.

Aula og skema

Når Louise Krahn Jessen ikke er på arbejde, bruger hun tiden sammen med sin mand, Thomas, og parrets tre børn, som ligesom resten af landets skole- og børnehavebørn er hjemsendt fra institutionerne. Det har betydet, at skolesystemet Aula, lektielæsning og faste skemaer er blevet en del af hverdagen i hjemmet i Vamdrup.

- Jeg må indrømme, at lige de første dage, hvor det bare væltede ind med beskeder på Aula, der var jeg godt nok stresset over det, men jeg synes, at vi har fundet en form for hverdag og rutine i det. Vi har lavet skemaer, som vi har hængt op, men jeg har generelt meget den indstilling, at vi når det, vi når, siger Louise Krahn Jessen og fortsætter:

- Jeg er faktisk ret glad for, at jeg ikke er en af dem, der skal arbejde hjemmefra, for det havde godt nok været en udfordring, siger hun grinende, mens den yngste datter, Augusta på fem år, kravler op på skødet af hende.

Annonce

Italienske tilstande

Ligesom resten af Danmark følger Louise også med i, hvordan coronavirus gradvist har spredt sig rundt i resten af Europa, og det er særligt billederne fra de forskellige sygehuse rundt om, som har brændt sig fast hos hende.

- Det løber mig koldt ned ad ryggen, når jeg ser billederne fra Italien, og når jeg tænker, at det måske kan blive sådan i Danmark, men jeg er samtidig bare nødt til at håbe på, at vi herhjemme har reageret i tide, så det ikke ender sådan, men det er da bestemt et skrækscenarium, der fylder inde i hovedet, siger Louise Krahn Jessen og forklarer videre, at hun heldigvis er god til ikke at tage sit arbejde med hjem:

- Når jeg lukker mit skab på sygehuset, så lukker jeg samtidig af for det hele. Sådan er det nødt til at være, og det er jeg heldigvis også blevet bedre til med årene, og så forsøger vi i familien bare at få det bedste ud af det og nyde al den tid, vi lige nu har sammen med børnene, siger Louise Krahn Jessen.

Hverdagen ved siden af jobbet bruger Louise Krahn Jessen sammen med sine tre børn og sin mand. Familien er heldigivs vant til at skulle planlægge rundt om skæve arbejdstider og forsøger derfor også at få det bedste ud af tiden med børnene. På billedet her er det Valdemar og Augusta, der er igang med at lave dagens lektier. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Anklager om flerårig dom i sagen om illegal cigaretfabrik: - Det viser, hvor alvorligt sådan noget her faktisk er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce