Annonce
Kolding

Louise arbejder som børnesygeplejerske: Lige nu er intet, som det plejer at være

Når Louise Krahn Jessen er på arbejde, må hun ofte iklæde sig maske, når hun er på afdelingen. Hvis hun er på arbejde i barakken uden for, skal hun også være iført visir og handsker. Privatfoto
34-årige Louise Krahn Jessen er en af dem, der lige nu varetager en af de kritiske funktioner i samfundet. Hun er børnesygeplejerske på Kolding Sygehus, hvor der i øjeblikket er vendt op og ned på arbejdsdagen, og der jævnligt er nye retningslinjer at forholde sig til. Samtidig skal børnenes lektielæsning passes derhjemme, men hun forsøger sammen med sine kollegaer, og ikke mindst sin familie, at holde humøret højt og tage en dag af gangen.

Vamdrup: Mundbind, handsker, visir og en arbejdsplads, som til tider er rykket ud i et stort opstillet telt på en parkeringsplads, hvor der næsten dagligt er nye retningslinjer at forholde sig til. Det er lige nu hverdagen for Louise Krahn Jessen, som til daglig arbejder som børnesygeplejerske på Kolding Sygehus.

- Der er intet, der er, som det plejer at være på min arbejdsplads. Normalt har jeg min daglige gang på børneafdelingen, men som det er nu, har jeg en del af mine vagter i barakken uden for. Her kommer børnene ind sammen med deres forældre, men de bliver siddende i deres bil, og jeg er iklædt værnemidler, så jeg har slet ikke den kontakt med børnene, som jeg er vant til at have, og som er en vigtig del af mit arbejde. Men lige nu er det bare ikke en mulighed, siger Louise Krahn Jessen og ryster let på hovedet.

Hun forklarer, at selv når hun er på afdelingen inde på sygehuset, skal hun have de forskelige værnemidler på, men at hun altid forsøger at tage dem af, så børnene kan se, hvem der gemmer sig bag.

- Når jeg skal undersøge børnene, skal jeg naturligvis have det hele på, men inden jeg forlader stuen, tager jeg på afstand det hele af, så de kan se, at der er et rigtigt menneske inde bagved, at der ikke er noget at være bange for, og at det ikke er farligt at være på sygehuset, men det er en opgave, som er svær lige nu. Jeg kan ikke danne en relation, inden jeg skal jeg undersøge dem, for de kan ikke se mig, og vi har ikke vores hospitalsklovne, som ellers er rigtig gode at have med på stuen, hvis man eksempelvis skal tage en blodprøve, siger Louise Krahn Jessen.

Aula og skema

Når Louise Krahn Jessen ikke er på arbejde, bruger hun tiden sammen med sin mand, Thomas, og parrets tre børn, som ligesom resten af landets skole- og børnehavebørn er hjemsendt fra institutionerne. Det har betydet, at skolesystemet Aula, lektielæsning og faste skemaer er blevet en del af hverdagen i hjemmet i Vamdrup.

- Jeg må indrømme, at lige de første dage, hvor det bare væltede ind med beskeder på Aula, der var jeg godt nok stresset over det, men jeg synes, at vi har fundet en form for hverdag og rutine i det. Vi har lavet skemaer, som vi har hængt op, men jeg har generelt meget den indstilling, at vi når det, vi når, siger Louise Krahn Jessen og fortsætter:

- Jeg er faktisk ret glad for, at jeg ikke er en af dem, der skal arbejde hjemmefra, for det havde godt nok været en udfordring, siger hun grinende, mens den yngste datter, Augusta på fem år, kravler op på skødet af hende.

Annonce

Italienske tilstande

Ligesom resten af Danmark følger Louise også med i, hvordan coronavirus gradvist har spredt sig rundt i resten af Europa, og det er særligt billederne fra de forskellige sygehuse rundt om, som har brændt sig fast hos hende.

- Det løber mig koldt ned ad ryggen, når jeg ser billederne fra Italien, og når jeg tænker, at det måske kan blive sådan i Danmark, men jeg er samtidig bare nødt til at håbe på, at vi herhjemme har reageret i tide, så det ikke ender sådan, men det er da bestemt et skrækscenarium, der fylder inde i hovedet, siger Louise Krahn Jessen og forklarer videre, at hun heldigvis er god til ikke at tage sit arbejde med hjem:

- Når jeg lukker mit skab på sygehuset, så lukker jeg samtidig af for det hele. Sådan er det nødt til at være, og det er jeg heldigvis også blevet bedre til med årene, og så forsøger vi i familien bare at få det bedste ud af det og nyde al den tid, vi lige nu har sammen med børnene, siger Louise Krahn Jessen.

Hverdagen ved siden af jobbet bruger Louise Krahn Jessen sammen med sine tre børn og sin mand. Familien er heldigivs vant til at skulle planlægge rundt om skæve arbejdstider og forsøger derfor også at få det bedste ud af tiden med børnene. På billedet her er det Valdemar og Augusta, der er igang med at lave dagens lektier. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce
Kolding For abonnenter

Pernille har været ramt af alvorlig sygdom og bekymringer i flere år: - Mit fleksjob gør, at jeg ikke har alt for ondt af mig selv

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gangene er proppet til med varer: Virksomhed er nødsaget til at udvide med to kæmpe lagerhaller for at følge med efterspørgslen

Sydjylland For abonnenter

Rikke er mor til et handicappet barn - og der er mange bekymringer: At søge hjælp kan være opslidende

Erhverv

Mange nye virksomheder søger sammen i lokalt netværk: - Vi sætter en ære i at være størst

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-cheftræner har fået et luksusproblem: - De ser ud, som om de har spillet sammen i et år

Livsstil

Vin fra Spaniens høje helvede: Kom med til masterclass med Jonas Tofterup fra Esbjerg, Danmarks eneste Master og Wine

Aabenraa For abonnenter

Minister klapper i: Familie frygter for livet efter advarsel om udvisning

KIF Kolding For abonnenter

Nederlaget var klart og tydeligt, men KIF viste et mere værdigt ansigt end sidst

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE snuppede sejren til sidst

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Aabenraa For abonnenter

770.000 kroner fra stor vækstpulje går til Aabenraa: Ni projekter får penge

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: Et klippeforsvar og en offensiv åbenbaring

Erhverv For abonnenter

Iværksætter postede millioner i at gøre asfaltarbejde grønnere: - Vi skal nok udvide med 8-10 mand

Annonce