Annonce
Haderslev

Louise - en violinist med mange strenge

Louise Svane Beck begyndte med violinspil som otteårig. Hun blev tilknyttet Haderslev Musikskole som 17-årig. Foto: Haderslev Musikskole
Louise Svane Beck underviser i klassisk violin på musikskolen, men har også en anden passion: Middelaldermusik.
Annonce

HADERSLEV: Louise Svane Beck er en violinist, der råder over med mange musikalske strenge. Hendes talent spænder fra klassisk til middelaldermusik.

Louise Svane er uddannet violinist og musikpædagog fra Syddansk Musikkonservatorium og fordeler i dag arbejdstiden mellem musikskolerne i Haderslev og Kolding. Her underviser hun elever i alderen fire til 17 år i violin og bratch, og desuden har hun et indskolingshold, Max Musik, på Sct. Severin Skole i Haderslev.

Annonce

Begyndte som otteårig

Undervisning har tiltrukket hende i mange år. Louise Svane begyndte med violinspil som otteårig, og året efter købe moderen en violin til datteren. Hendes motivation for at øve blev hurtigt at undervise moderen. Louise fik en femmer per gang, og mener selv, at hun var en hård lærer.

Under sine studier begyndte hun på en uddannelse i Suzuki-metoden. Siden faldt hun over Music Mind Games, som er en slags teori og hørelære til børn og som består af spil og læringslege.

Ved siden af undervisning er Louise Svanes store passion middelaldermusik, hvor hun har fundet et frirum i ensemblerne Lurifas og Jubel. De spiller folkemusik og opfører skygge- og dukketeater til emneuger i folkeskolen, ligesom grupperne leverer lydkulissen, når der er middelaldermarkeder rundt om i landet.

Det bringer Louise Svane i kontakt med et helt andet publikum, end hun kender fra den klassiske musik, og på middelaldermarkederne bliver der danset, sunget og jublet, ligesom rammerne ofte består af gøgl og ildshow.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce