Annonce
Sønderborg

Louise får meget opmærksomhed efter X Factor: - Er bange for at komme til at afsløre noget

Louise Westergaard har altid elsket musik og sang. Det var i skolen gennem kor og musicals, at hun fandt ud af, at hun var god til at synge. Skulle det ske, at hun ikke når langt i "X Factor", vil hun blive ved med at synge. Foto: Lasse Lagoni, TV 2
Louise Westergaard fra Broager gik fredag den 15. januar videre i årets "X Factor" på TV 2, hvor hun nu kan håbe på at blive valgt til videre deltagelse i sangprogrammet. Den 16-årige pige er en blandt flere fra Sønderborg-egnen, som har klaret sig godt ved denne sæsons auditionens.
Annonce

Sønderborg: Det er en uge siden, at Louise Westergaard dukkede op på tv-skærmen, da hun som sidste deltager optrådte ved auditionen til årets "X Factor".

Efterfølgende er det væltet ind med beskeder fra familie, venner, forældrenes bekendte og fremmede, hvilket er kommet lidt bag på hende.

- Jeg har fået rigtig mange søde beskeder, hvor der står, at afsenderen hepper på mig og håber, at jeg når langt. Nogle har også skrevet, at jeg er den bedste, de har hørt i årets programmer. Andre fortæller, at de er blevet rørte af min sang. Det rører mig meget at få de beskeder, siger Louise Westergaard.

Dommernes rosende ord overvældede hende også, da hun ikke helt havde troet på sine egne  chancer. Det var Louise Westergaards venner, som havde opfordret hende til at stille op. Først havde hun sagt nej. Det var sidste år, men i år gjorde hun det.

- Det var en kæmpe oplevelse, som har bekræftet mig i, at jeg kan synge, fortæller hun.

Annonce

Svært at holde hemmeligt

Selv om det nu er blevet afsløret, at den 16-årige pige fik et ja fra alle tre dommere, Thomas Blachman, Oh Land og Martin Jensen, går hun stadig rundt med hemmeligheder. Hun kan ikke løfte sløret for, hvor langt hun kommer. Det finder seerne først ud af efter den såkaldte "5 Chair Challenge", hvor deltagerne kæmper om fem pladser i hver af de tre kategorier - unge solister under 25, solister over 25 og grupper.

- Mange har skrevet, at de håber at se mig igen. Dertil svarer jeg kun, at det må de få at se. Jeg er bange for at komme til at afsløre noget, siger Louise Westergaard og forklarer, at det var hun også inden, det første program blev sendt.

Det har været siden september, at hun skulle holde det hemmeligt, at hun gik videre. Kun den nærmeste familie og de to tætteste venner vidste, hvilken respons Louise Westergaard havde fået fra dommerne.

- Mine forældre var rigtig stolte. De havde heller ikke regnet med, at jeg ville få så meget ros, siger hun.

Andre, der også er stolte over pigen fra Broagers præstation, er hendes arbejdsgiver. Kajs Bageri V. Sottrup har lavet en "X Factor"-kagetapas til ære for hende.

Annonce

Tog også dommerne med storm

En anden, som heller ikke kan være åbenmundet om sin skæbne i "X Factor" endnu, er Vilson Ferati fra Nordborg.

Den 22-årige mand imponerede dommerne ved sin audition, hvor han også fik tre gange ja med sig ud af studiet.

Hans optræden blev sendt i fjernsynet den 8. januar. Det var første gang, at han sang foran andre. Derfor var Vilson Ferati også meget nervøs, fortalte han dagen efter udsendelsen til JydskeVestkysten.

Det betød ifølge ham, at der ikke var nogen vej tilbage, selv om adrenalinen pumpede rundt i hele kroppen. Han ville samtidig også gerne have en professionel vurdering af sin sangstemme.

- Jeg har altid sunget for mig selv i badet, og når jeg går ture, men nu ville jeg prøve at tage det til det næste niveau. Jeg ville finde ud af, om jeg kunne noget, så jeg ville have en vurdering fra eksperter frem for min mor. Hun ville give et andet svar, sagde Vilson Ferati med henvisning til, at mange forældre ikke på det punkt er ærlige.

Sangeren var særligt overrasket over, at Thomas Blachman syntes om ham.

Næste afsnit af X- Factor med første udgave af "5 Chair Challenge" kan ses fredag klokken 20.00 på TV 2. Her er det O Land, som skal vælge sine fem solister.

Vilson Ferati imponerede ikke kun dommerne ved sin auditionen i X-Factor, men også sin familie. Hans to brødre, som var med til auditionen, havde ikke hørt ham synge før. X-Factor-deltageren ses her med sit nummer på trøjen sammen med den ene bror. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce