Annonce
Haderslev

Louiseskolens 10. klasse er reddet

Rosa er elev på Louiseskolen og Rosas mor, Vibeke Arkil, har de senere måneder brugt al sin sparsomme fritid på at kæmpe for Louiseskolen, hvor hun også er en del af bestyrelsen. Arkivfoto: JAcob Schultz

Det vakte heftig kritik, da det i oktober blev kendt, at specialskolen Louiseskolen stod over for større besparelser, der blandt andet ville indebære, at skolens 10. klasse skulle lukkes.Den plan er nu ændret

HADERSLEV: Efter flere ugers heftig debat og dialog er der endelig fundet en løsning for Louiseskolen. Skolen stod blandt andet til at miste sit 10. klasses tilbud i forbindelse med kommende års besparelser, der også indebar, at der skulle flyttes midler fra specialområdet til almenområdet.

Louiseskolen beholder sit 10. klasse-tilbud, mens skolens øvrige besparelser afvikles på en måde, så alle kan følge med, samtidig med. Det er det overordnede resultat efter mandagens møde i udvalget for børn og familie.

Det vækker glæde i skolebestyrelsen for Louiseskolen og blandt forældre og andre interessenter i Facebookgruppen "Omtanke før Beslutning".

Vibeke Arkil, medlem af skolebestyrelsen på Louiseskolen og mor til Rosa, der er elev på skolen, lægger ikke skjul på, at de seneste uger med uvished, debat og dialog har været hårde, men resultatet har været hele kampen værd.

- Vi glade og lettede for resultatet, det kan ikke beskrives. Vores opfordring til andre vil være at gå efter at få dialogen med politikerne. De vil faktisk gerne, det har i hvert fald været vores oplevelse, siger Vibeke Arkil, med opfordring til skolebestyrelser på det almenområde, som politikerne ønsker at styrke med de netop vedtagne besparelser.

Annonce

Vores opfordring til andre vil være at gå efter at få dialogen med politikerne. De vil faktisk gerne, det har i hvert fald været vores oplevelse.

Vibeke Arkil, mor til Rosa og medlem af Louiseskolens bestyrelse

En brugt Henrik Rønnow (S), formand for udvalget, har kun ros til overs for skolebestyrelsen.

- Muligheden for at bevare 10. klasse er en sejr for de børn, der har behov for et sådant tilbud. Men jeg har stor ros til overs for skolebestyrelsens og Louiseskolen tilgang til denne proces, som naturligvis har skabt uro og naturligvis rejst mange spørgsmål. Vi har haft en god og åben dialog hele vejen igennem. Vi har haft direkte møder i høringsperioden, og det har haft en betydning. Det skal man ikke gøre hverv gang, men nogle gange gør det en forskel, siger Henrik Rønnow.

Det har blandt andet betydet, at forældrene fik en bedre forståelse af, hvilke muligheder en "rammebevilling" giver frem for en takstbevilling. Lige som politikerne fik lejlighed til at forklare, hvad der mentes med at spare en million kroner om året fra 2022 til 2034, hvilket har fyldt meget for forældrene.

Henrik Rønnow understreger, at selv om der skal spares på Louiseskolen og Moltrup Skole, så er det ikke ensbetydende med, at færre børn skal på Louiseskolen:

- De lærere, der flyttes fra Louiseskolen til almenområdet, skal ikke ud og "blot" undervise i for eksempel tysk. Nej, de skal bruge deres særlige kompetencer til at hjælpe børn og unge på et tidligere tidspunkt, fordi en del af de børn og unge der flyttes fra almenområdet til specialområdet flyttes først i de store klasser. Det der er målet er at de får hjælp på et tidligere tidspunkt, siger Henrik Rønnow.

Udvalget har også givet forældre og personale håndslag på at følge udviklingen i elevtallet og løbende tilpasse budgetter og bevillinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Kolding For abonnenter

Se hvad ny havneplan går ud på: Partier har alternativ havnevision klar efter et års hed debat

Annonce