Annonce
forside

Lovgivning hestehandel

Læserbrev: Hvor er den gode moral?

Hestehandel er for mange blevet noget risikofyldt. Konsekvenserne kan være uoverskuelige og alm. anstændighed hersker ikke hos de ryttere der forkøber sig! Avlere og konkurrence stalde tager solgte heste retur uden at blinke, fordi det er nemmere end årelang process i retssystemet hvor bevisbyrden i langt de fleste tilfælde er umulig at løfte, - og køberne ved det! Det er ikke en holdbar situation, og det er en holdning og en tendens blandt ryttere der spreder sig. Det er muligt at lave fejlkøb, og returnere en hest som et stykke tøj fra en tøjbutik.

Seneste personlige oplevelse er et salg, hvor køber de første 2 mdr. erklærede at det var en dejlig hest. 2 mdr. senere skriver hun at hun må erkende hesten er for frisk til hende, og beder mig købe den tilbage.

1 mdr. senere får jeg en reklamation på hesten: den er "uridelig", og har pludselig været i det i månedsvis. Tendensen er pinlig! Bør vi ikke iklæde os anstændighed og genfinde moralen i hestehandler og undgå at udnytte håbløs lovgivning? Bordet fanger, - har du købt en hest uden for dine rytterevner, tag ansvar. Lad ikke dine fejlvurdering blive sælgers hovedpine. Græsset er ikke altid grønnere på en ny hest. Fungere din hest pludselig ikke som da du købte den, så prøv at grib i egne rytterevner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];