Annonce
Esbjerg

Lovlig skattefidus sender socialt udsatte i arbejde

Socialt udsatte kan komme ud i et job - uden at miste socialhjælp og samtidig slippe for skatten. Det gælder op til 20.000 kroner årligt, hvis man har fået tildelt et såkaldt socialt frikort. Modelfoto
De kan tjene 20.000 kroner årligt, skal ikke betale skat og bliver ikke trukket i deres socialhjælp. Socialt frikort skal udbredes med millionstøtte.
Annonce

Esbjerg: Socialt udsatte kan med et socialt frikort tjene 20.000 kroner om året skattefrit - uden at blive trukket i deres socialhjælp.

Men kun få bruger det. I Esbjerg har kun 15 et socialt frikort. For at åbne fleres øjne for ideen er der den 14. november et seminar, der skal sprede frikortet ud til flere virksomheder og ildsjæle. Trygfonden støtter projektet med 2,2 millioner kroner.

Gennem det nye projekt, som har fået navnet "Socialt frikort til flere", skal Esbjerg Kommune sammen med Holstebro, Vejle og Næstved kommuner afprøve konkrete modeller til, hvordan det sociale frikort kan blive en succes for både virksomheder og borgere.

Projektet samarbejder med frivillige organisationer og enkelte virksomheder i Esbjerg Kommune.

- Vi håber, at mange lokale virksomheder har lyst til at høre om, hvordan de kan ansætte socialt udsatte. Vi informerer om, hvad virksomhederne får ud af at ansætte borgere med et socialt frikort, ligesom vi tager mod input fra virksomhederne til projektet. Det handler ikke kun om, hvad det eventuelt vil kræve af den enkelte arbejdsgiver, men også hvilke gevinster virksomheden kan få igen, siger Lenette Lodskou, tovholder for det sociale frikort i Esbjerg Kommune, om seminariet i en pressemeddelelse.

Møde for ildsjæle

Opstartsseminar om det sociale frikort for
virksomheder og ildsjæle:
Torsdag den 14. november kl. 15.30-18,0 i huset X'et
Projekt 3ien
Stengårdsvej 319, 6705 Esbjerg
Der serveres sandwich samt kaffe, te og vand.
Tilmelding skal ske senest 7. november til

Cabi
Cabi er er et non-profit videns- og netværkshus under Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Vi stiller viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
    Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
    Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Trygfonden
TrygFonden arbejder for, at alle i Danmark kan tage ansvar for egen og andres tryghed. De seneste år har TrygFonden anvendt 600 millioner kroner om året på projekter inden for kerneområderne sikkerhed, sundhed og trivsel.

Annonce

Få bruger det sociale frikort

Det sociale frikort blev sat i søen 1. januar i år, men kun få udsatte borgere har fået et frikort. Den 1. september 2019 havde 15 borgere i Esbjerg Kommune fået bevilget et socialt frikort. Målet for det lokale projekt er, at 80 borgere skal have tilkendt et frikort inden udgangen af 2020.

Videns- og netværkshuset Cabi er leder af projektet, og sidste år gennemførte Cabi en undersøgelse for Rådet for Socialt Udsatte, som afdækker, hvad der skal til for at flest muligt udsatte kan få gavn af frikortet.

Undersøgelsen viser blandt andet, at det kræver en solid kommunal indsats og et tæt samarbejde med blandt andre virksomheder og frivillige i lokalområdet.

- Der er brug for flere konkrete erfaringer, der kan virke som inspiration for både kommuner, virksomheder og det enkelte menneske, seniorkonsulent hos Cabi.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Smitten stiger i syv ud af ti kommuner i landsdelen: Nu er Tønder også over bekymrende grænse

Annonce