Annonce
Sport

Lucas Bjerregaard skraber bunden i Sydafrika

Glyn Kirk/Ritzau Scanpix
Lucas Bjerregaard ligger klart på sidstepladsen i European Tour-turnering. Joachim B. Hansen er nummer syv.

Den danske golfspiller Lucas Bjerregaard fik en rædselsfuld start på European Tour-turneringen Nedbank Golf Challenge, da den begyndte i Sydafrika torsdag.

Bjerregaard ligger således på en isoleret sidsteplads som nummer 63 efter en runde i 81 slag. Det svarer til ni slag over banens par. Han er hele fire slag efter de nærmeste i stillingen.

Danskeren indkasserede undervejs en tredobbelt bogey, en dobbelt bogey og seks bogeys, mens to birdies var højdepunkterne.

Noget bedre var udlægget fra Joachim B. Hansen, der kun skulle bruge 69 slag på de første 18 huller. Det rækker til en placering som delt nummer syv i tre slag under par.

Fire birdies og en bogey var Hansens resultat på dagen.

Sydafrikaneren Louis Oosthuizen fik en perfekt start på hjemmebane med en runde i 63 slag svarende til ni slag under par.

Han er tre slag foran den nærmeste konkurrent, belgieren Thomas Detry.

Thomas Bjørn er den hidtil eneste danske vinder af turneringen. Han strøg til tops i 2013.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En læge er en læge is a doctor

Selvfølgelig skal læger på danske sygehuse kunne tale og forstå dansk. Det er sund fornuft, og det er fuldstændigt ligegyldigt, om lægen kommer fra eksempelvis Rumænien eller Indien.Forskellen på de to lande – i denne sammenhæng – er, at det ene, Rumænien, er et EU-land, og det er det andet, Indien, ikke. En læge fra Indien vil derfor skulle bestå en særlig danskprøve for at kunne få en dansk lægeautorisation. Det samme sprogkrav findes ikke til en læge fra et EU-land, og derfor kan vedkommende i princippet praktisere overalt i unionen. Det siger sig selv, at det er noget rod. Kan man som patient ikke forstå det, lægen siger, er det jo ligegyldigt, om det er rumænsk eller indisk, man ikke forstår. Man forstår ikke. Det burde egentlig ikke være en sag, der løses på det regionale niveau, men omvendt er regionen som arbejdsgiver ansvarlig for, at medarbejderne kan udfylde de tiltænkte roller, ikke bare forsvarligt men godt. Region Syddanmark tager nu fat om problemet og laver ens sprogregler for alle udenlandske læger på sine sygehuse. Det manglede bare. Der lægges op til en pragmatisk løsning. Den lokale sygehusledelse kan dispensere, og det er faktisk også sund fornuft. Først og fremmest skal vi nemlig have læger på vores sygehuse, og selv om der ikke findes en præcis opgørelse over antallet af udenlandske læger på syddanske sygehuse, er det givet, at vi vil være ilde stedt som patienter, hvis ikke det var for de udenlandske læger. Ifølge Sundhedsdatastyrelsen arbejder omring 2200 udenlandske læger i Danmark, godt 1200 af dem kommer fra EU-lande. Sundhedsvæsnet ville helt regulært bryde sammen, hvis ikke det var for de udenlandske læger. Står valget mellem en læge, der er udfordret på dansk på det korrekte niveau, og slet ikke nogen læge, er der derfor reelt ikke et valg. Sprogkravet i forbindelse med ansættelse af læger på regionens sygehuse er en helt fin og rigtig ambition. Men i praksis vil indsatsen for efterfølgende at opkvalificere sprogfærdighederne fortsat være helt nødvendig – og måske skulle man også skrue op for ambitionerne her. Det må være et ret centralt parameter i vores sundhedsvæsen, at lægen er til at forstå – for patienter og det øvrige sundhedspersonale.

Annonce