Annonce
Rejser

Luftfotograf Nicolas Cosedis har indfanget København fra luften: Nu venter resten af Danmark

Når luftfotograf Nicolas Cosedis tager fotos fra luften, foregår det fra et Cessna 172-fly, hvor han er spændt fast og tager billederne ud ad døren ved at læne sig ud af flyvemaskinen. PR-foto
Som afslutning på sit fotoprojekt med at fotografere hovedstaden fra luften, udgiver luftfotograf Nicolas Cosedis til efteråret en bog med København set fra fugleperspektiv. Hans næste mission bliver resten af landet. Over de næste 6 til 18 måneder har han planer om at indfange Danmark fra luften.

Nicolas Cosedis har fotograferet professionelt fra luften i omkring 15 år, men fascinationen for luftfotografiet blev vakt meget før. Nemlig i 1990’erne i luften over Grand Canyon, der er en kæmpe kløft og nationalpark i det nordlige Arizona. Dengang var han stadig kun teenager. Hans far havde forretningsaktiviteter i USA, og Nicolas Cosedis var tit med.

- Piloten, vi fløj med, havde været pilot under Vietnamkrigen. Han hadede krigen, men elskede at flyve, husker Nicolas Cosedis.

Og det er ikke den eneste erindring, han tog med sig derfra. For det at opleve den storslåede kløft fra fugleperspektiv kunne noget særligt.

Annonce

- Det her var lang tid før, man havde droner, så det var et uvant syn. Den der fornemmelse af at se noget, som man kender fra en normal vinkel, for eksempel landskaber og vandrestier, man har gået på. Dét var noget særligt, fortæller Nicolas Cosedis, som siden da har bevæget sig langsomt, men sikkert ind i et liv som luftfotograf.

- De første mange år havde jeg en forretning, som jeg passede ved siden af. For jeg kunne ikke leve af at være luftfotograf, men alligevel blev jeg ved med at opsøge det. Når jeg viste mine fotos til andre luftfotografer, kunne jeg blive helt pinlig over det, for jeg havde ikke samme erfaring.

Et bidrag til Københavns udvikling

Men erfaringen er kommet med tiden. For ved siden af job med fotografi ved blandt andet Berlingske Media og Scanpix har Nicolas Cosedis dyrket sin hobby i luften og udviklet sin egen stil. Det har særligt taget fart over de seneste to år med det løbende projekt ”We Love Copenhagen”, hvor den 39-årige fotograf sammen med en pilot er lettet i et Cessna-fly fra Roskilde Lufthavn og indfanget København fra op til tre kilometers højde.

- Jeg elsker byen, og hvordan den udvikler sig. Der sker så meget bygningsmæssigt, og det har vist sig, at mine billeder bliver diskuteret vidt og bredt, også på Københavns Rådhus. Det, jeg er mest glad for ved projektet, er, at jeg kan vise byen fra en anden vinkel, og at det kan være et bidrag til debatten om hovedstadens udvikling. Selv forholder jeg mig relativt neutral, selv om jeg har en forkærlighed for klassisk byggeri, fortæller den københavnske luftfotograf.

Billederne deler han i stor stil på sociale medier, blandt andet på Instagram under navnet copenhagenbycosedis.


Noget af det vigtigste er ikke kun at drive en virksomhed, men også at give fotografierne og fortællingerne videre til de næste generationer.

Nicolas Cosedis, luftfotograf


- Det, som folk synes, er fascinerende ved luftfotos, er oplevelsen af at se noget genkendeligt fra en vinkel, de ikke normalt oplever. De har ikke mulighed for at komme op i højderne på den måde. Mange synes også, det er sjovt at se det område, hvor de selv bor. Når de ser deres hjem fra luften, er de tit sådan: ”Nårh ja - nej, ser det sådan ud?” De bliver meget overraskede, fortæller Nicolas Cosedis.

Til efteråret udkommer han desuden med en bog, ”Byen fra skyen”, der har samlet de bedste af hans luftfotografier over København, og ellers er det muligt at købe fotografierne som selvstændige værker - som fine art trykt på metal. Hvert foto bliver trykt i et begrænset antal på maksimalt 30, og priserne varierer fra 4900 kroner til over 10.000 kroner. De bliver blandt andet forhandlet i hans galleri, Cosedis Showroom & Gallery, der ligger i København K.

Annonce

Magisk realisme

Nicolas Cosedis er inspireret af den amerikanske fotograf Ansel Easton Adams, som var kendt for sine meget gennemarbejdede naturfotos fra Sierra Nevada-bjergene i det vestlige USA og sin evne til at fange lyset på bestemte tidspunkter. Selv betegner Nicolas Cosedis sin fotografiske stil som magisk realisme.

- Motiverne er virkelige. Jeg viser det, som jeg har oplevet, og jeg justerer kun en smule på kontraster og lysstyrke for at give billederne et eventyrligt præg. For at give beskueren en idé om, hvordan det så ud gennem mine øjne. Jeg vil gerne have beskueren af værket til at opleve det samme som mig, forklarer han.

Oplevelsen i selve flyet kan dog være svær at give videre. For det første er det meget koldt, når man hænger ud af flyet - især om vinteren. Det kræver varmt tøj, som det, der bliver brugt i de arktiske egne. Det kræver også planlægning efter vind og vejr, typografiske kort fra Geodætisk Institut og et godt samarbejde med pilot og mekaniker. Og så kræver det timing:

- Når vi flyver, er det stort set udelukkende inden for det, man kalder den blå og gyldne time. Det vil sige ved solnedgang og tiden lige efter. Her er lyset som regel helt rigtigt og ekstra smukt med pastelfarver i alle nuancer.

Luftfotograf Nicolas Cosedis

Nicolas Cosedis er selvlært fotograf med base i København.

Hans portefølje består af et bredt udvalg af fotos af byer, landskaber, portrætter og gader.

Den 39-årige luftfotograf har læst medievidenskab ved Københavns Universitet, men studiet blev ikke gennemført, da han i en tidlig alder startede en selvstændig virksomhed. Han har haft eget fotostudio og arbejdet med fotografi og marketing ved blandt andet Berlingske Media og Scanpix.

Nicolas Cosedis har galleriet Cosedis Showroom & Gallery, som er åbent efter aftale, men fra 3.-6. juni klokken 14-18.30 kan man opleve udstilling af luftfotografierne.

Adressen er Nørre Farimagsgade 67, 1364 København K.

Til efteråret udkommer bogen ”Byen fra skyen”, som har samlet de bedste luftfotografier over København.

Læs mere påwww.welovecph.com og følg med på Instagram under copenhagenbycosedis.

Når Nicolas Cosedis planlægger turene i luften, kalder han det missioner. Det giver ham en fornemmelse af eventyr. Den næste store mission er allerede på tegnebrættet. Fra denne sommer vil han indfange resten af Danmark fra luften. Det bliver et projekt, som kommer til at løbe over et til to år.

- Det danske sommerland er fantastisk, og projektet bliver på samme måde, som jeg har gjort med København: deling på sociale medier, men ingen masseproduktion af plakater. Kun som eksklusive tryk, fortæller Nicolas Cosedis, som ikke mangler inspiration til steder i Danmark, der er værd at fotografere fra luften.

For der er en lind strøm af henvendelser fra danskere i luftfotografens mail-indbakke, som bekræfter ham i folks interesse.

- Noget af det vigtigste er ikke kun at drive en virksomhed, men også at give fotografierne og fortællingerne videre til de næste generationer, fortæller han.

Annonce
Rejser For abonnenter

Litauen: På gadesafari i Europas kulturhovedstad

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kultur

Det hemmelige svømmebad: Sæsonen er åben, men fortæl det ikke til nogen

Annonce