Annonce
Erhverv

Lufthavnen er kommet på vingerne igen: Chef drømmer om charterrejser fra Vojens

Vojens Lufthavn bruges også af Forsvaret, og dermed er infrastrukturen der til, at man mere jævnligt kan have afrejser og ankomster fra Vojens. Arkivfoto: Larz Grabau
Efter længere tids stilstand er der nu kommet mere aktivitet til Vojens Lufthavn. I denne uge kan lufthavnschef tage imod fem fly, og han satser på at kunne holde fast i erhvervsfolkene. Selv drømmer han om at kunne lande en aftale om charterrejser fra Vojens.

Vojens: Inde på Kim Riberts kontor er det aflange whiteboard proppet til med flyafgange og ankomster i denne uge. Han har været lufthavnschef i Vojens lufthavn i halvandet års tid, men indtil videre har det været en tung omgang med trafikken på den tre kilometer lange landingsbane. Men nu ser det ud til at tage fart.

I denne uge lander fem fly i Vojens Lufthavn, der skal hente og bringe folk. Og for Kim Ribert er det rart endelig at se aktivitet. Især efter coronakrisen.

- Jeg synes, det er lækkert. Jeg bor selv i kommunen, og jeg ser gerne, at vi kan gøre brug af lufthavnen til gavn for det omkringliggende erhvervsliv. De kan også tjene på det her, hvis vi kan få mere gang i lufthavnen, siger lufthavnschefen.

Annonce

I øjeblikket lander flyene i Vojens Lufthavn oftest med erhvervsfolk eller forsvarspersonale, der enten skal sættes af eller med videre til næste destination. Dog drømmer Kim Ribert om at kunne tilbyde ferierejser på et tidspunkt.

- Det er den store drøm, og måske er jeg for ambitiøs. Sports- og temarejser kunne også blive en mulighed i nærmeste fremtid. I øjeblikket er vores strategi dog at holde fast i erhvervsfolkene. Mange af dem har landet her, fordi covid-19 har gjort det umuligt for dem at flyve med andre - eller også ønskede de ikke at flyve med andre rejsende.

En mere personlig service

Men for at kunne holde fast i erhvervsfolkene, der vil flyve fra Vojens Lufthavn, så er Kim Ribert nødt til at synliggøre sig mere. Det kan han ikke kun gøre med landingslys - budskabet skal også spredes til befolkningen.

- Vores store udfordring er, at folk i vores egen kommune dårligt nok ved, at vi er en operativ lufthavn. Vi har en god infrastruktur her, og vi arbejder tæt sammen med forsvaret. Tårnet samt brand og redning er bemandet døgnet rundt. Det må kunne udnyttes bedre, siger Kim Ribert.

Kim Ribert har været lufthavnschef i Vojens Lufthavn i et halvandet års tid, og han er klar til at byde alle flyrejsende velkommen. Arkivfoto: Jacob Schultz

I Vojens Lufthavn fokuserer Kim Ribert også meget på at yde en god service. Og her kan det være en fordel at være en mindre lufthavn.

- Vi havde eksempelvis nogle erhvervsfolk, der manglede noget mad til det næste ben af flyvningen. Jamen så hoppede jeg i bilen og kørte ned i Kvickly, og så kunne de komme afsted glade og tilfredse, siger han.

Der er dog en enkel ulempe ved Vojens Lufthavn, når Kim Ribert sammenligner sig med de omkringliggende lufthavne i Billund og Sønderborg.

- Der holder flyene allerede i forvejen. Hvis jeg skal have en flyver herind for at hente folk, så er jeg også nødt til at betale for det. Og det kommer med i billetprisen. Til gengæld kan jeg tilbyde de rejsende gratis parkering, siger han.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Flere hjemmekontorer gav omsætning på 1,3 mia. kroner hos  it-grossist i Kolding

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Frustreret ægtepar kritiserer retten efter strid om bøde: - Vores sag var tabt på forhånd

Kolding For abonnenter

Penthouse-lejere har tabt tålmodigheden med PFA: Nu har de opsagt deres dyre lejemål i højhusene

Varde

Pia og Carsten har haft deres kro anonymt til salg i mere end tre år: Nu har værtsparret skiftet salgsstrategi

Kolding

Kolding IF er i pokalkvartfinalen efter kæmpe drama: Målmand afgør kampen på straffespark

Esbjerg

Motorvej var helt spærret: Pludselig splintredes soltag i bil - politiet ledte efter sten

Regionalt For abonnenter

Inkasso-firma er i hælene på udenlandske chauffører: Men der er fortsat tusindvis af ubetalte bøder

Erhverv

Familieejet bilforhandler kan vinde prominent lederskabspris for medarbejderpleje og opbakning til lokalsamfundet

Esbjerg

Pressenævnet kritiserer JydskeVestkysten

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Navne For abonnenter

Den ene søn er født i Bruxelles, den anden i London: Verdensmanden Erik har repræsenteret Danmark i 31 år

Navne For abonnenter

Kendt erhvervsmand runder skarpt hjørne: John Petersen sælger maskiner for millioner

Tønder

Anita sætter fokus på overset lidelse: Kunne falde i søvn, når hun mindst ventede det

Annonce