x
Annonce
Sønderborg

Lufthavnen får tilskud til bedre sikkerhed

Sønderborg Lufthavn får som en ud af tre provinslufthavne et tilskud til at forbedre sikkerheden. Arkivfoto: Claus Thorsted
Sønderborg Lufthavn får knap 750.000 kroner i støtte, da lufthavne nu får stillet stadig større krav til sikkerhedsudstyret, hvilket kan være økonomisk udfordrende for særligt mindre danske lufthavne.

Sønderborg: I kølvandet på skærpede krav til sikkerhedsudstyret hos danske lufthavne har Sønderborg Lufthavn nu fået 743.063 kroner i tilskud af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Regionale danske lufthavne kunne i efteråret søge om offentligt tilskud til investeringer i sikkerhed. Via finansloven var der afsat en pulje på tre millioner kroner, og det var i første omgang muligt for Esbjerg Lufthavn, Sønderborg Lufthavn og Midtjyllands Lufthavn at søge om midlerne. Esbjerg Lufthavn har i samme ombæring fået godt en mio. kroner, mens knap 1,2 mio. kroner er tildelt Midtjyllands Lufthavn.

Pengene skal være med til at forbedre sikkerheden i luftfarten, og der ydes tilskud til opgradering af udstyr. Flere af lufthavnene har gammelt udstyr, og udskiftning af eksempelvis udstyr til metaldetektorer og scannere til håndbagage er nødvendigt for at give et højere sikkerhedsniveau.

- Sønderborg Lufthavn sætter Sønderjylland på landkortet og giver sønderjyderne et let og hurtig adgang til hovedstaden og europæiske storbyer og feriedestinationer. Men vi ved også, at sikkerhedsudstyr koster forholdsvist mere i en mindre lufthavn. Derfor er det godt med en håndsrækning på 740.000 kroner, der gør det lidt lettere at komme til nogle af de investeringer, der bidrager til den fremtidige vækst i Sønderborg Lufthavn, siger medlem af Folketingets transportudvalg, Ellen Trane Nørby (V) i forbindelse med offentliggørelsen af tilskuddet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Annonce