Annonce
Sydjylland

Luftig drengedrøm blev en god investering

Evt. forside. Foto: Michael Drost Hansen

Pierre Legarth flyver i egen helikopter, når han skal lave forretninger i de tre virksomheder, han er involveret i.

KOLDING: Biler i stribevis får en omgang lak i hallerne hos pierre.dk på Trianglen i Koldings nordlige industrikvarter.

Den sidste hal mod vest er indrettet som hangar og rummer en helikopter.

Pierre Legarth sidder i en magelig sofa og fortæller over en kop kaffe, hvordan han har kunnet udleve en drengedrøm samtidig med, at han har foretaget en investering, der sparer ham for en masse tid, når han skal på forretningsrejser eller ud og kigge på et af de byggerier, han har gang i over hele landet.

- Jeg har altid været fascineret af en helikopter og sammenligner den lidt med en kvinde, der lige har forladt et sengeleje, griner manden i sofaen og fortsætter med en mere alvorlig mine:

- Den er for mig både et stykke legetøj og en praktisk foranstaltning. Jeg købte den franskproducerede helikopter i Warszawa i 2011, efter jeg havde taget certifikat fra flyveskolen i Billund året før. Og det var svært, kan jeg godt sige dig. Man skal koncentrere sig meget, når man flyve helikopter, man bruger begge arme og bege ben, og man skal hele tiden have jordsigt med øjnene, siger han og kigger over på sin Eurocopter 120 B med jetturbine til den nette pris af 12 millioner kroner.

- Herhjemme kan man flyve uden tilladelse, man skal bare flyve uden om kontrolzonerne, og er bruger jeg helikopteren, når jeg skal ud og kigge på byggegrunde. Så har jeg et godt overblik og kan næsten altid lande i et industriområde, siger Pierre Legarth, der er formand for bestyrelsen i sit frasolgte lakeringsfirma pierre.dk og indehaver af Pierre Ejendomme og Lasse Larsen Huse og dermed, som han smilende understreger, kan bruge helikopteren i hele tre virksomheders tjeneste.

Annonce

Tre virksomheder

Pierre Legarth solgte i 2016 sine aktier i pierre.dk Autolakering A/S til den tyske Intelligent Repair Solutions Group, der har domicil i Hamburg. Han fortsatte som bestyrelsesformand i pierre.dk.

Pierre Legarth har siden 2000 opbygget Pierre Ejendomme A/S, et ejendomsinvesteringsselskab, der blandt andet opkøber, opfører og udvikler udlejningsejendomme til bolig, kontor, butik eller produktion. Ejendomsporteføljen er på flere en 400 mio. kroner og omfatter udlejningsejendomme hovedsageligt i Kolding, men også andre steder i Danmark. Den tredje virksomhed, Pierre Legarth er involveret i, er det århusianske byggefirma Lasse Larsen Huse, som han købte i 2016 og siden 1. oktober 2017 har været direktør for.

Pierre Legarth flyver et par gange om måneden i sin helikopter fot at spare tid - og få et overblik, når han skal kigge på byggegrunde. Foto: André Thorup

Sparer tid

- Jeg bruger vel helikopteren et par gange om måneden, men ikke så meget om vinteren, hvor sigtbarheden tit er for dårlig. Der er plads til fem, og derfor brugte jeg helikopteren, da jeg skulle vise bestyrelsen i pierre.dk nogle virksomheder i Sverige og Tyskland, vi måske ville købe op. Det er en god investering, for jeg sparer masser af tid. Det tager fire timer at flyve til Stockholm, så man kan komme frem og tilbage i løbet af en dag. Når man flyver i udlandet, skal man søge om tilladelse først, men det gør man bare ved at udfylde et skema med en flyveplan, siger Pierre Legarth og nikker over mod den store helikopter, som køres ud gennem en 11 m høj port, når den skal i luften.

- Den tid er længe ovre, hvor det var et stykke legetøj. Jeg har i dag helikopteren ud fra en kommerciel betragtning, den er en god investering og ikke længere bare en rig mands drengedrøm, der er gået i opfyldelse, men jeg elsker den frihed og det frie rum, du har, når du hænger deroppe som en stor fugl. Det er en fantastisk fornemmelse. Men man er meget af afhængig af vejret. Jeg har en gang fløjet hjem fra Warszawa i en snestorm, hvor jeg var nede i 500 fods højde, og en gang måtte jeg nødlande i Korsør på en tur hjem fra København, fordi der var lavt skydække, og sigtbarheden var for dårlig. Som pilot han man den regel, at hvis man er tvivl, så flyver man ikke. Sikkerheden skal være i orden, siger Pierre Legarth, som meget passende har døbt sin helikopter, der har en tophastighed på 250 km i timen, Fritænkeren.

Den 12 millioner kroner dyre helikopter klar til start på Trianglen i Kolding. Foto: Pierre Legarth
Det kræver stor sikkerhed at flyve helikopter, så Pierre Legarth overlader intet til tilfældighederne. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce