Annonce
Kolding

Måneder efter uheld på gærfabrik: Nu lugter det ikke længere af gær i Lunderskov

Beboere i Lunderskov-området oplevede, at det lugtede dårligt fra De Danske Gærfabrikkers anlæg. Lugtgenerne opstod efter et uheld, og efterfølgende fik virksomheden klager. Nu slår undersøgelse fast, at der ikke længere lugter. Arkivfoto: Søren Gylling
Et uheld på De Danske Gærfabrikker betød, at en lugt af gær bredte sig i byen. Men nu slår en undersøgelse fast, at der ikke længere lugter i Lunderskov.
Annonce

Lunderskov: I slutningen af maj skete der et uheld på De Danske Gærfabrikker i Lunderskov, hvilket betød det, at det begyndte at lugte dårligt af gær i det nærliggende boligområde.

En lille måned senere forklarede virksomheden, at problemet var løst, og nu har en uvildig lugtundersøgelse foretaget af Force Technology slået fast, at det ikke længere lugter af gær i Lunderskov.

- Undersøgelsen bekræfter os i, at vi under grænsen for lugtenheder med en god margen. Vi har sendt undersøgelsen til Kolding Kommune i sidste uge, men har endnu ikke hørt fra dem, så derfor vil vi ikke gå i detaljer med tallene, siger administrerende direktør Nicolai Jensen, der udtaler sig, fordi fabrikschef Bent Hansen er på ferie.

Fabrikken, der har 15 ansatte, tørrer gær til dyrefoder og har været oppe at køre siden starten af januar, men den 30. maj skete der en programmeringsfejl på et anlægget, der betød, at noget væske løb over i en tank, der ikke var 100 procent lukket, har Bent Hansen tidligere forklaret til JydskeVestkysten.

Annonce

Flere tiltag

Lugten medførte stor debat på lokale facebookgrupper, og Bent Hansen har forklaret, at "det har tæret på forholdet til naboerne". Men nu har virksomheden sat flere tiltag i søen, der skal sikre, at lugten ikke breder sig igen.

- Vi har gennemgået alle vores miljømæssige foranstaltninger, og det har ført til, at den luftvasker, som eliminerer lugten i afkastet fra fabrikken, er blevet skilt ad, renset og justeret, forklarer Nicolai Jensen.

- Ud over det har vi fået lavet om på den dosering af lugtreducerende kemi, som bliver brugt i lugtvaskeren, så den fungerer mere optimalt, siger han.

Nicolai Jensen forklarer, at der også er blevet tømt nogle bassiner i nærheden af fabrikken, der hører til et rensningsanlæg, som kommunen ejer, hvori nogle væsker fra fabrikken har været opbevaret.

- Men de er helt tørre nu, og det har været en kilde til en lokal lugt, som har kunnet lugtes i nærområdet. Så der er blevet elimineret en lugtkilde, og det har været os meget pålæggende, siger Nicolai Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt

Smitten daler i de fleste kommuner: Kolding tager et spring i den forkerte retning

Annonce