Annonce
SønderjyskE Fodbold

Luijckx skifter til Silkeborg IF: - Jeg ser frem til at nyde mit fodboldspil igen

Kees Luijckx har spillet sin sidste kamp for SønderjyskE. Han fik fire et halvt år i klubben. Arkivfoto: Ole Nielsen.

SønderjyskE: Kees Luijckx er færdig i SønderjyskE.

Den 33-årige forsvarsprofil skifter til Silkeborg IF på en kontrakt, der gælder sæsonen ud. Det meddeler begge klubber på deres hjemmesider.

Tidligere på onsdagen meldte SønderjyskE ud, at Kees Luijckx ikke var med på flyet til Tyrkiet, hvor holdet er taget på træningslejr. Han var blevet enig med klubben om at afsøge muligheden for at skifte til en ny klub. Den klub var altså Silkeborg, som mandag sendte forsvarsspilleren Simon Jakobsen til Hobro.

I stedet for at flyve til Tyrkiet, tager Kees Luijckx nu i stedet til Spanien, hvor Silkeborg er på træningslejr. Her er han allerede søndag med i sin nye klubs træningskamp mod norske Sogndal.

- Af respekt for hans indsats i klubben har vi ladet ham afsøge muligheden for et klubskifte, som har været hans ønske. Når vi mister en stamspiller, har det været en afgørende faktor for os, at vi er godt dækket ind på positionen, og derfor har vi kunnet afgive ham, siger sportschef Hans Jørgen Haysen til SønderjyskE's hjemmeside.

For en måned siden hentede klubben Pierre Kanstrup.

Kees Luijckx nåede at spille 124 superligakampe for SønderjyskE og score 12 mål.

Til Silkeborgs hjemmeside fortæller han, at det kneb med fodboldglæden i den sidste tid i SønderjyskE.

– Jeg glæder mig til at hjælpe Silkeborg IF med den store udfordring, de står overfor. Vi kan lykkes med det, er jeg sikker på. Og så ser jeg frem til at nyde mit fodboldspil igen. Det kneb det med i den sidste tid i SønderjyskE. Jeg er et menneske, der har det bedst, når det er sjovt at træne og spille kampe, siger forsvarsspilleren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce