Annonce
SønderjyskE

Luijckx tilbage i startopstillingen: - I næste uge taler vi om fremtiden

Kees Luijckx (i lyseblåt) spillede en solid kamp mod Sory Kaba og FC Midtjylland. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Hollandske Kees Luijckx var begejstret over at være tilbage i SønderjyskE's startopstilling. I næste uge håber han på at være klogere omkring sin rolle på holdet i resten af sæsonen.

SønderjyskE: Der var en pæn overraskelse i midterforsvaret, da SønderjyskE's startopstilling til kampen mod FC Midtjylland blev præsenteret. Kees Luijckx, der har været bænket i alle kampe indtil nu, var tilbage. I midterforsvaret sammen med Patrick Banggaard.

Og det var hollænderen, der for et par uger siden ytrede, at han kiggede sig om efter en ny klub, naturligvis glad for.

- Jeg var meget begejstret for det. Det var ikke en toppræstation, men det er også svært at forvente meget mere, når jeg ikke har spillet i lang tid. Jeg havde nogle andre drømme for i dag. Jeg er selvfølgelig ikke glad for, at vi tabte, men jeg er glad for at spille igen, sagde han efter kampen.

Han ved endnu ikke, om han skal forvente at spille en større rolle i de kommende måneder.

- Jeg håber, at min situation har ændret sig, men vi har ikke talt om det endnu. Det er kun to dage siden, jeg fandt ud af, at jeg skulle starte inde, så vi har ikke talt om fremtiden. Det gør vi i næste uge, tror jeg. Så taler vi om, hvad begge parter forventer i resten af sæsonen, sagde hollænderen.

Annonce

Ud af skuffelsen

Glen Riddersholm forklarede efter kampen mod FC Midtjylland, at Luijckx i den seneste uge har gjort det godt.

- Som jeg har sagt hele tiden, så er han en dygtig forsvarsspiller, som vi er glade for. Han leverede en rigtig fin kamp mod OB i reserveholdskampen i mandags. Han er begyndt at fokusere på at komme ud af skuffelsen og arbejde løsningsorienteret i forhold til at arbejde sig ind på holdet. Han leverede en rigtig fin kamp i dag, sagde SønderjyskE-cheftræneren, der understregede, at han tror på Kees Luijckx.

- Hvis jeg ikke troede på Kees, så havde han ikke spillet i dag. Det havde været et dårligt valg. Så havde jeg brugt spilletiden på andre spillere.

Riddersholm afviste, at Luijckx' comeback handlede om, at han har været utilfreds med forsvarets præstationer i de seneste kampe.

- Der ligger det i det, at jeg valgte en defensiv kamp. Gartenmann kender højre back, hvor han har spillet godt. Vi spillere færre korte og flere lange afleveringer, og derfor har vi et fint bid i kampen i første halvleg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Annonce