Annonce
SønderjyskE

Luijckx tilbage i startopstillingen: - I næste uge taler vi om fremtiden

Kees Luijckx (i lyseblåt) spillede en solid kamp mod Sory Kaba og FC Midtjylland. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Hollandske Kees Luijckx var begejstret over at være tilbage i SønderjyskE's startopstilling. I næste uge håber han på at være klogere omkring sin rolle på holdet i resten af sæsonen.

SønderjyskE: Der var en pæn overraskelse i midterforsvaret, da SønderjyskE's startopstilling til kampen mod FC Midtjylland blev præsenteret. Kees Luijckx, der har været bænket i alle kampe indtil nu, var tilbage. I midterforsvaret sammen med Patrick Banggaard.

Og det var hollænderen, der for et par uger siden ytrede, at han kiggede sig om efter en ny klub, naturligvis glad for.

- Jeg var meget begejstret for det. Det var ikke en toppræstation, men det er også svært at forvente meget mere, når jeg ikke har spillet i lang tid. Jeg havde nogle andre drømme for i dag. Jeg er selvfølgelig ikke glad for, at vi tabte, men jeg er glad for at spille igen, sagde han efter kampen.

Han ved endnu ikke, om han skal forvente at spille en større rolle i de kommende måneder.

- Jeg håber, at min situation har ændret sig, men vi har ikke talt om det endnu. Det er kun to dage siden, jeg fandt ud af, at jeg skulle starte inde, så vi har ikke talt om fremtiden. Det gør vi i næste uge, tror jeg. Så taler vi om, hvad begge parter forventer i resten af sæsonen, sagde hollænderen.

Annonce

Ud af skuffelsen

Glen Riddersholm forklarede efter kampen mod FC Midtjylland, at Luijckx i den seneste uge har gjort det godt.

- Som jeg har sagt hele tiden, så er han en dygtig forsvarsspiller, som vi er glade for. Han leverede en rigtig fin kamp mod OB i reserveholdskampen i mandags. Han er begyndt at fokusere på at komme ud af skuffelsen og arbejde løsningsorienteret i forhold til at arbejde sig ind på holdet. Han leverede en rigtig fin kamp i dag, sagde SønderjyskE-cheftræneren, der understregede, at han tror på Kees Luijckx.

- Hvis jeg ikke troede på Kees, så havde han ikke spillet i dag. Det havde været et dårligt valg. Så havde jeg brugt spilletiden på andre spillere.

Riddersholm afviste, at Luijckx' comeback handlede om, at han har været utilfreds med forsvarets præstationer i de seneste kampe.

- Der ligger det i det, at jeg valgte en defensiv kamp. Gartenmann kender højre back, hvor han har spillet godt. Vi spillere færre korte og flere lange afleveringer, og derfor har vi et fint bid i kampen i første halvleg.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce