Annonce
Varde

Læserbrev: Luk Mariehaven

Helge Engelbrecht byder her velkommen til det første af 60 støttearrangementer. Men det er en omgåelse af lokalplanen ifølge Lars Pelle fra Ansager. Arkivfoto: Morten Nielsen


Annonce

Læserbrev: Mariehaven glæder sikkert mange fra nær og fjern med deres udendørs arrangementer. Når det så er sagt, så har medaljen også en bagside:

Overtrædelse af lokalplan.

Høj musik til gene for naboer.

Totalt passiv kommune.

Den 23. juni 2020 skriver JV: Mariehaven vil have åben hver dag fra 10. juli til den 10. september.

Den 25 juni 2020 skriver JV: Der er i øvrigt tilladelse til de daglige arrangementer i løbet af sommeren. Så længe lydniveauet, der slipper over hækken fra Mariehaven, ikke kommer over 45 dB, så må der være musik hver dag, oplyser Helge Engelbrecht.

I lokalplanen for Mariehaven står: Maks. 10 dage om året må der afholdes udendørs koncerter, teater, café mv. med brug af forstærker- og højtaleranlæg med en lydstyrke på mere end 80 dB.

Det blev så til foreløbig ca 55 dage i træk med fuld gas fra udendørsscenen. Et lydniveau, hvor man kan måle 70–85 dB 200 meter øst for Mariehaven.

En Varde Kommune, der er vidende om, at det foregår, men intet gør.


Mit synspunkt er, hvis man kun kan overleve ved at overtræde de rammer, lokalplanen fastsætter, som er lavet under hensyntagen til naboer og lokalsamfund, så kan man lige så godt lukke ned nu.

Lars Pelle


Men kommunen kan nå og rette lidt op på deres kontrol og tilsynspligt, så de resterende arrangementer i år, kommer ned på 45 dB.

Den 17. januar 2019 blev der vedtaget en ny lokalplan, som omhandler Mariehaven og en af hovedarkitekterne på den var Mariehaven selv. Mit synspunkt er, hvis man kun kan overleve ved at overtræde de rammer, lokalplanen fastsætter, som er lavet under hensyntagen til naboer og lokalsamfund, så kan man lige så godt lukke ned nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Fra abort til aktiv dødshjælp: Esbjerg-etiker har fået knubs for at stikke næsen frem

Annonce