Annonce
Ringkøbing-Skjern

Lukkede biblioteker skruer op for serviceniveauet: Antal digitale øges fra fem til 20

Mens bibliotekerne er lukket, kan folk låne på nettet.
Bibliotekerne er lukkede, men du kan stadig låne elektroniske bøger og film.

Ringkøbing-Skjern: I torsdags lukkede alle biblioteksafdelinger i Ringkøbing, Skjern, Videbæk, Tarm og Hvide Sande frem til den 29. marts.

Til gengæld får kunderne i perioden lov til at have 20 digitale lån mod normalt fem per måned.

Lukningen betyder, at du ikke har mulighed for at gå på biblioteket og låne materialer, læse aviser, benytte borger-pc’ere eller få vejledning hos personalet. Derudover aflyses alle bibliotekets arrangementer helt frem til påske.

Det betyder også, at du ikke kan få lov til at aflevere lånte materialer, hente reserveringer ligesom en række andre biblioteksservices heller ikke er aktive i perioden.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at tilpasse os situationen hurtigst muligt, men der kan opleves løbende ændringer igennem perioden, oplyser pr-medarbejder på bibliotekerne Sofie Torp Hansen og opfordrer borgerne til at følge med på hjemmesiden riskbib.dk og på bibliotekernes Facebookside, hvor det også vil blive meldt ud, når bibliotekerne åbner igen.

Det betyder, at:

  • Påmindelser og hjemkaldelser er blevet standset.
  • Der vil ikke blive pålagt gebyrer på materialer, der skal afleveres i perioden, men vi opfordrer til at man, så vidt muligt forsøger at forlænge sine lån online.
  • Reserveringer vil blive stående, så de kan hentes en uge efter genåbning.
  • Man kan ikke bestille materialer på bibliotek.dk og gennem appen Biblioteket.
  • Biblioteket Kommer køres ikke til og med d. 15. april. Biblioteket Kommer er en service, der bringer lån fra biblioteket hjem til borgere, der grundet sygdom, handicap, alder eller andet ikke selv kan komme på biblioteket. Berørte borgere er kontaktet.
  • Læsekredse kan ikke afhente bestillinger i perioden, ligesom bestillinger, der skal hentes umiddelbart efter genåbningen ikke kan forventes opfyldt lige med det samme. Læsekredsene er informeret.
Annonce

Gå digitalt

- Men selvom bibliotekerne fysisk er lukkede, er der heldigvis stadig mange services der er tilgængelige via vores online tjenester, oplyser Dorthe Rosenkjær, som er biblioteksleder ved Ringkøbing Skjern Bibliotekerne.

- Vores lånere kan få adgang til både e-bøger og netlydbøger på f.eks. e-Reolen. Man kan også se film fra Filmstriben, og fordi du ikke kan komme og låne på det fysiske bibliotek for tiden, så har Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne valgt at øge det antal film og bøger du kan ”låne” om måneden fra fem til 20, siger bibliotekslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Johnny fulgte lysten til et anderledes hjem: En rund drøm af et hus

Annonce