Annonce
Varde

Lukkede genbrugspladser: Haveaffaldet er ikke på den grønne gren

På supermiljøstationen i Tistrup (billedet) og i Ansager kan man komme af med både haveaffald og grenaffald. Fredag åbner tre grenpladser i sommerhusområderne. Her må der ikke dumpes haveaffald. Foto: Henrik Reintoft
Din Forsyning i Varde Kommune åbner fredag tre grenpladser i sommerhusområderne. Men de må kun bruges til grenaffald og ikke til haveaffald, da der mangler en miljøgodkendelse.
Annonce

Varde Kommune: Midt i denne på mange måde mørke coronatid, så skinner solen fra en skyfri himmel. Temperaturerne bliver tocifrede, og det får både hugorme og husmænd til at vågne til dåd. Det er havetid.

Men der er lige den lille hage, at samtlige genbrugspladser er lukket, hvorfor man ikke som normalt kan komme af med både sit gren- og haveaffald. Og de tre nye grenpladser i sommerhusområderne, der åbner fredag, må under ingen omstændigheder bruges til haveaffald som blade, jord og græs.

Aflevering af have- og grenaffald

  • Din Forsyning åbner om foråret altid tre grenpladser i sommerhusområderne. De har åbent fra fredag den 27. marts til den 19. april.
  • Her ligger grenpladserne: Blåvand ved parkeringspladsen på Hvidbjerg Strandvej. Henne ved Porsmosevej 1. Houstrup ved Houstrupvej 91.
  • Der må kun afleveres grenaffald, som Kystdirektoratet og Hededanmark bruger til kystsikring og flis.
  • De eneste to pladser til større mængder haveaffald og genaffald er på supermiljøstationerne i Tistrup og Ansager. Tistrup – Frejasvej 5. Ansager - Mølbyvej 8.
  • Bemærk at på samtlige 18 supermiljøstationer i Varde Kommune kan man komme af med haveaffald i nedgravede containere.
Annonce

Markfirben

Kræn Thomsen, der er driftsleder for Genbrug hos Din Forsyning, forklarer, at den gældende miljøgodkendelse ene og alene gælder for grenaffald. For haveaffald kan give risiko for nedsivning, hvorfor der skal søges en ny miljøgodkendelse hos kommunen.

- Vi gør alt for at imødekommende borgernes behov. Jeg laver en forespørgsel hos kommunen. Jeg kan højst få et nej, siger Kræn Thomsen.

Forelagt problematikken af JydskeVestkysten har borgmester Erik Buhl (V) i Varde Kommune bedt forvaltningen om så hurtigt som muligt at kigge på, om der under de næsten nødretslignende tilstande kan gives en miljøgodkendelse eller dispensation, så de tre grenpladser også kan modtage haveaffald. Det er dog forventeligt, at grenpladsen i Blåvand næppe må modtage haveaffald af hensyn til det sjældne markfirben i området.

Annonce

Ingen containere

Og ja, vi overlever nok at have en bunke haveaffald i haven. For god ordens skyld skal det nævnes, at der på Din Forsynings 18 supermiljøstationer i Varde kan afleveres haveaffald. Men det skal afleveres gennem hullet til den nedgravede container og må ikke dumpes. Og Kræn Thomsen minder borgerne om at vise hensyn og ikke mindst holde afstand til hinanden.

Men kunne I ikke bare stille nogle containere op til haveaffald, så en nedsivning undgås?

- Jeg kan ikke få fat i nogle containere, siger Kræn Thomsen.

Men den største hurdle er at få en miljøgodkendelse.

Hvis man har mindre mængder haveaffald, kan det afleveres på en af de 18 supermiljøstationer i Varde Kommune. Haveaffaldet skal uden undtagelse smides gennem hullet til den nedgravede container. Det må ikke dumpes på pladsen. Kort: Din Forsyning
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce