Annonce
Erhverv

Lukning af center med hurtigtest forarger: Det er fuldstændig uforståeligt, siger borgmesteren

Borgmester Jørn Pedersen undrer sig over, at man har besluttet at lukke det lokale testcenter med de såkaldte hurtigtest, men lige nu er han ret fortrøstningsfuld i forhold til at få ændret beslutningen, så man fremover også kan tage en hurtigtest i Kolding. Billedet er fra Falcks testcenter på Essen i Kolding.  Arkivfoto: Søren Gylling
Borgmester i Kolding Jørn Pedersen (V) har bedt regionen og/eller regeringen om ”at tage sig sammen” efter, det er besluttet, at man lukker for muligheden for at få en hurtigtest på et permanent sted i Kolding. Lige nu er borgmesteren fortrøstningsfuld i forhold til at få ændret beslutningen.
Annonce

Kolding: Fra udgangen af januar er det slut med at blive hurtigtestet hos Falck i Kolding. Derefter vil det nærmeste testcenter med en såkaldt hurtigtest i næsen være i Vejle.

Det er en beslutning, som borgmesteren har kaldt en "ommer" på sociale medier, hvor mange borgere også har været forarget over, at man lukker for muligheden for en hurtigtest på et tidspunkt, hvor smitteopsporing prioriteres højt.

- Beslutningen om at lukke for hurtigtest står jo i skærende kontrast til den aftale som alle borgmestre og regeringer har indgået. Nu skal der testes flere – også med hurtigtest. Jeg har tidligere udtrykt det meget kontant, men det er fuldstændig uforståeligt, hvis der ikke er mulighed for hurtigtest i Kolding, siger borgmesteren, der blandt andet har luftet sin frustration på de sociale medier, taget kontakt til regionspolitikere og ministerier, og han er ret sikker på, at det vil gøre en forskel.

- På nuværende tidspunkt kan jeg ikke sige så meget. Men jeg håber meget, at man finder en løsning, der falder på plads en af de kommende dage, siger Jørn Pedersen og fortsætter:

- Både på regionsniveau og på regeringsniveau er der vist en forståelse for, at der skal være en test mulighed i Kolding. Jeg håber, at vi finder en løsning, og derfor er jeg fortrøstningsfuld i forhold til, at man kan få en hurtigtest i Kolding fremover, siger Jørn Pedersen.

Annonce

Mere mobilt testkapacitet

Region Midtjylland har på vegne af alle fem regioner haft opgaven med at hurtigteste op til 100.000 borgere om dagen i udbud, og i Region Syddanmark vandt Care Link udbuddet.

Opgaven med at hurtigteste borgerne i regionerne er udbudt i en blanding mellem 60 procent mobilt beredskab, hvor testkapaciteten flytter sig ud til borgerne, og 40 procent stationært beredskab, hvor borgerne opsøger en fast testlokalitet.

Care Link skal oprette minimum fem faste steder, placeret så regionen er geografisk dækket, og da virksomheden i dag har testcenter i Vejle, forklarede direktøren i torsdags, at virksomheden ikke har planer om at åbne et testcenter i Kolding.

Et opslag på JydskeVestkystens Facebook-side med nyheden om lukningen i Kolding fik mange til at undre sig over beslutningen om at drosle testkapaciteten ned i landets syvende største by.

- Det væsentlige i den her sammenhæng er, at i en by af Koldings størrelse, skal der være både PCR-testcenter og mulighed for hurtigtest, og som kommune deltager vi selvfølgelig i at løse den opgave i samarbejde med den nye aktør, siger Jørn Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce