Annonce
Billund

Lukning af køkkenet på Lindegården i Billund

Lindegården, Billund. Arkivfoto
Annonce

Læserbrev: Åbent brev til voksenudvalget Billund Kommune og formand Robert Terkelsen:

Coronanedlukningen har været hård ved foreningslivet. Aktiviteter og arrangementer er blevet aflyst, og fællesskaberne er sat under pres. Der er brug for en hjælpende hånd fra kommunen, hvis foreningslivet skal i gang igen.

Vi aflyser i disse tider næsten alt på grund af coronapandemien, og kommunen forbyder brug af køkkenet på Lindegården i Billund, så det nu ikke må benyttes.

Men er det nu også det rigtige at gøre?

De ældre efterlyser at komme ud, mangler kontakten og samværet til andre og deres foreninger. Mange lider under disse forhold.

Folketinget har været opmærksom på, at mange ældre de sidste måneder har levet i isolation og ensomhed og har i den anledning bevilget hjælpepakker på mange millioner til aktiviteter for ældre og ældreorganisationer, for at disse grupper kan skabe arrangementer som foredrag, spis-sammen, busture og så videre.

Når man så læser, at kommunen har forbudt brug af køkkener på ældrecentre, i vores tilfælde Lindegården i Billund, så er der noget, der ikke rigtig hænger sammen.

Lindegården i Billund er ikke et plejecenter med fastboende. Folk kan komme og gå som de vil.

Men er den personlige frihed nu sat ud af drift? Tror kommunen ikke, vi selv forstår os på hygiejne? Har vi ikke mere selv et valg, om vi tør gå ud og møde andre - med afstand?

Foreningslivet er ved at gå i stå. Aflyst - aflyst - aflyst.

Ved generalforsamling i Brugerrådet Lindegården den 3. september blev emnet diskuteret, og alle udtrykte stor utilfredshed med kommunens beslutning om lukning af køkkenet.

Som foreninger har vi en opgave med at få ældre ud af ensomheden og fremme samværet, men med kommunens restriktioner bliver det besværligt eller umuligt.

I kommunalpolitikere har altid talt varmt om foreningslivet. Nu har I muligheden for at sætte handling bag de smukke ord i en kritisk situation.

Vi opfordrer jer til at I bruger den.


I kommunalpolitikere har altid talt varmt om foreningslivet. Nu har I muligheden for at sætte handling bag de smukke ord i en kritisk situation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce