Annonce
forside

Lukning eller salg af Hjemsted Danernes Verden

Læserbrev: Når man erfarer, at der den 28. februar skal tages stilling til, hvad der skal ske med Hjemsted Danernes Verden, bliver det nok til et forsøg på salg.

Jeg vil gerne foreslå, at man i stedet for at sælge, kunne overdrage det til den nye skole, som kommer i Skærbæk.

Skolens bestyrelse kunne så oprette en støtteforening for Skærbæk Distriktsskole.

Jeg tror, at mange i Skærbækområdet har nogle gode ideer til hvad området kunne bruges til i den forbindelse.

Museumsbygningerne kunne blandt andet bruges til undervisning, og parken kunne bruges til naturoplevelser, måske kunne man spare lidt på skolen samtidig.

Selve museet er for mig meget mere værd rent historisk end for eksempel et Zeppelinmuseum, som "kun" er et minde om en tid, hvor vi var besat af tyskerne, hvilket selvfølgelig også er udmærket at bevare. Vi burde have råd til at bevare begge museer.

Tænker man på interessen fra turisterne, så tror jeg ikke, at den er meget større for et Zeppelinmuseum.

Tænker man lidt tilbage i tiden, så var der en støtteforening for Hjemsted, hvor der siges at have været mere end 200 medlemmer, altså var der et grundlag for at rekruttere frivillige til Hjemsted, men på grund af dårlig ledelse i Hjemsted, som blandt andet på et tidspunkt syntes, at man havde så mange penge til rådighed, at de frivillige havde man ikke brug for. Dette er nok den største fejl, der er sket i Hjemsteds nyere historie.

En anden stor fejl man begik var, da en politiker her fra området indirekte fyrede daværende leder af Hjemsted.

Skulle der komme en ny støtteforening for skolen inklusiv Hjemsted, vil jeg meget gerne være frivillig igen, men en park under afvikling har ikke min interesse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce