Annonce
Aabenraa

Lukningstruet skatehal tror stadig på fremtiden

Henrik Eddau Kock håber, det politiske flertal for bevaring af skatehallen er intakt. Arkivfoto: Claus Thorsted
Til august skal byrådet tage endelig stilling til, om Street Sport Park Padborg kan blive på Lejrvejen i Aabenraa. Skatehallen har blandt andet fordrevet ventetiden med at få ny bestyrelse, og så bliver der tænkt i udvidelse.

Padborg: Selvom Henrik Eddau Kock i princippet endnu ikke ved, om han er købt eller solgt, går livet sin vanlige gang i Street Sport Park Padborg.

Sidste år kom hans skatehal på Lejrvejen i Padborg i vælten, fordi kommunen truede med at lukke aktiviteterne, der var i strid med den gældende lokalplan. Flere politikere kastede sig dog ind i kampen for at redde skatehallen, og det endte med, at den blev skrevet ind i en ny lokalplan for det store industriområde. Den plan har været i høring og skal behandles i byrådet efter sommerferien.

Hvis politikerne vedtager den, kan skatehallen fortsætte, men hvis de ikke gør, må den lukke eller flytte. Henrik Eddau Kock, som ejer bygningen, er dog ganske optimistisk.

- Vores fornemmelse og håb er stadig, at Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og De Konservative holder ord og den 28. august på byrådsmødet i samlet trop stemmer for grønt lys til og inddragelse af SSPP i nye lokalplan 107 og der dermed er flertal i byrådet. Naturligvis ville det være skønt, om flere partier stemte for, så der var bred konsensus i byrådet også med hensyn til efterfølgende samarbejde med og støtte til SSPP, lyder det fra Henrik Eddau Kock.
Annonce

Placeringen er rigtig

Heldigvis for ham virker det til, at den politiske opbakning er intakt. Således skriver Erik Uldall Hansen (S) i en kommentar til en underskriftindsamling for bevaring af hallen, at han betragter den som et projekt, der bør være plads til i området.

- Vil gå så vidt og sige, at placering er rigtig god set i forhold til udviklingsmuligheder og miljøklasse, skriver han. Også Dansk Folkeparti er fortsat for skatehallen. - Denne gode aktivitet for ungdommen i denne del af kommunen skal naturligvis ikke lukkes. Tværtimod skal der skabes mulighed for, at aktiviteten også kan foregå udendørs på matriklen, skriver gruppeformand Ejler Schütt.

Stor opbakning

Hvis lokalplanen vedtages, vil et af de første tiltag være at samle folk fra Aabenraa Kommune, DGI og den nationale platform for gadeidræt til en brainstorming om mulighederne med skateparken.

- Som nævnt adskillige gange tidligere er vi også stadig åbne over for at blive del af Arena Aabenraa, altså en slags Arena Aabenraa Street, der så helt bevidst er placeret i Padborg og ikke i Aabenraa, siger Henrik Eddau Kock, som oplever stor opbakning.

- Både fra brugerne og fra borgerne i lokalområdet samt også fra en stor del af erhvervsvirksomhederne i Padborg Transportcenter og butikker generelt i Padborg, siger han.

Ventetiden siden marts, hvor lokalplanen røg i høring, er blandt andet blevet fordrevet med at stable en tre mand stor bestyrelse på plads - formelt skal de lige vælges ind på ekstraordinær generalforsamling den 10. august - og så pønser Henrik Eddau Kock på en udvidelse.

- I løbet af 2019 og 2020 håber vi at kunne inddrage de resterende 400 kvadratmeter af lageret plus 100 kvadratmeter kontor samt noget af udendørsarealet på asfalteret plads, siger Henrik Eddau Kock.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce