Annonce
Aabenraa

Lukningstruet svømmeklub får hjælp af kommunen

Tinglev Svømmebad er blevet renoveret for knap syv millioner kroner, men det kniber med at få fuld aktivitet i hallen, fordi den lokale svømmeklub ligger brak. Arkivfoto: Claus Thorsted

Tinglev Svømmeklub, der ellers havde smidt håndklædet i ringen, giver det en sidste chance med opbakning fra kommunen. En markedsundersøgelse skal afdække, hvilke tilbud brugerne efterspørger.

Tinglev: Det er ikke hver dag, Aabenraa Kommune går ind og blander sig i det frivillige foreningsarbejde. Men i Tinglev gør man nu en undtagelse. På vegne af Aktiv Aabenraa, der favner de kommunale haller og svømmehaller, opfordrer den daglige leder af de tre sidstnævnte, Knud-Gert Diedrichsen, til at bakke op om Plask, Tinglevs svømmeklub, der står i overhængende fare for at lukke.

I et læserbrev skriver han direkte: "Så kære forældre og ildsjæle. Kom nu ud af sofaen og mød op onsdag 20. juni klokken 19 i klublokalet i Tinglev Fritidscenter".

Pia Paustian, leder af Aktiv Aabenraa og Diedrichsens chef, forklarer:

- Vi er dybt afhængige af, at der er foreninger, der laver aktiviteter i vores haller, og Plask har haft vilkår, de ikke selv har været herre over, siger Pia Paustian om baggrunden for opfordringen.

Annonce

Det er borgernes penge

Når Aktiv Aabenraa forsøger at hjælpe Plask med at overleve, handler det også om, at det jo koster en del skattekroner at drive de kommunale idrætsfaciliteter.- Så jeg har en forpligtelse til at få noget godt ud af det, forklarer Pia Paustian, leder af Aktiv Aabenraa.

Når markedsundersøgelsen er gennemført, vil hun i samarbejde med de frivillige se på, hvilke opgaver Plask kan løfte, og hvad kommunen kan løfte, og ud fra det vil der blive udarbejdet en handlingsplan.

På vej mod lukning

Svømmeklubben i Tinglev er kommet i klemme, fordi alle aktiviteter var indstillet hele sidste efterår, mens badet var igennem en omfattende renovering. Det har ikke været muligt at skaffe frivillige nok til at få de mange hold i gang igen, og det var nået dertil, at klubben var på vej til at opløse sig selv.

Nu har de tre tilbageværende bestyrelsesmedlemmer imidlertid indvilget i at tage en tørn mere, og på den ekstraordinære generalforsamling på onsdag, hvor punkt nummer 2 ellers er "Nedlæggelse af Svømmeklubben Plask", håber Pia Paustian, at man kan købe sig lidt tid:

- Vi sætter en markedsundersøgelse i gang efter sommerferien, der gerne skulle give os svar på, hvilke tilbud brugerne ønsker. Så er der noget konkret at arbejde ud fra, og så ville det være ærgerligt, at en forening, der indtil for nylig har haft 300 medlemmer og en fin økonomi at gøre godt med, ikke er der længere.

Vores hjertebarn

Ulla Hansen er sammen med sin mand to af de tre enlige bestyrelsesmedlemmer, der er tilbage i Plask. De har i måneder søgt med lys og lygte efter nye til bestyrelsen - uden held.

- Vi er bedsteforældre alle sammen nu, så vi synes, der er nogle nye, der skal tage over. Men det er jo vores hjertebarn, og Knud-Gert og Aktiv Aabenraa har gjort virkelig, virkelig meget for at hjælpe os. Så nu giver vi det til efteråret, før vi træffer den endelige beslutning, siger Ulla Hansen, der erkender, at det nok også er et svært tidpunkt lige nu:

- Der er jo ikke rigtigt nogen, der op til en sommerferie tænker i aktiviteter til deres børn og derfor opdager, at der altså ikke længere er et tilbud om svømning.

Ulla Hansen håber, at der onsdag dukker mindst to, helst fire, op, der har lyst til at være med til at løbe i klubben i gang igen. Tanken er at starte op med bare et par hold. Så må resten komme, hvis der er opbakning til det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Østergade skal være mere grøn

Vejen

Vi kan næsten ikke komme af med vandet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Kolding kæmpede mod vandmasserne: Her er forklaringen på oversvømmelserne

Annonce