Annonce
Erhverv

Luksusbiler for 100 millioner er solgt efter stort leasingfirma gik konkurs

Det krakkede leasingselskab Scanleasing efterlod omkring 1000 biler, som firmaet ejede ved konkursbegæringen. En stor portion af de biler er nu solgt på auktioner, og det har indbragt konkursboet et trecifret millionbeløb. Dog er det slet ikke nok til at dække den samlede gæld. Arkivfoto: Casper Vagner Christensen
Salget af en lang række luksusbiler, som udgør konkursboet efter det krakkede Scanleasing, skal være med til at lukke et gældshul på over en kvart milliard kroner.

Kolding: Med en gæld på over 256 millioner kroner har det nu krakkede leasingselskab Scanleasing fra Kolding slået et massivt hul i sit eget konkursbo og efterladt en stor regning til kreditorerne.

Scanleasing, som primært har leaset luksusbiler ud fra dels sin afdeling i Kolding og dels en afdeling i midten af København, ejede kort før sin konkurs i oktober 2020 godt 1000 biler, der indtil udgangen af oktober 2021 har været på leasingkontrakter.

Nu er de sidste leasingaftaler ved at udløbe, og det betyder, at en en række biler af blandt andre mærkerne Lamborghini, Ferrari og Aston Martin skal frasælges.

Annonce

En stor portion af bilerne i konkursboet er blevet sat til salg på auktioner for at hente penge til at lukke den store milliongæld, og nu nærmer man sig afslutningen på det kapitel, fortæller Christian Jul Madsen, der er partner i advokatfirmaet Kromann Reumert, som håndterer frasalget af de mange luksusbiler.

- Vi er næsten i mål med at få solgt de biler, vi kan. Lige nu har den samlede bruttokøbesum en værdi af over 100 millioner kroner, men der skal selvfølgelig også betales afgift af bilerne, siger Christian Jul Madsen.

Betydelige tab til kreditorerne

Når det handler om kreditorer, er der flere velkendte aktører i blandt, herunder Ringkjøbing Landbobank og Vækstfonden.

Alle har virksomhedspant i Scanleasing, hvilket betyder, at de har stillet sikkerhed i virksomhedens aktiver, da Scanleasing skulle optage et lån. Derfor står de først i rækken, når regnskabet skal gøres op.

- Efterhånden som vi er kommet længere i processen, tegner der sig et endnu tydeligere billede af, at der ikke kommer til at være fuld dækning til kreditorerne. I stedet kommer de til at lide betydelige tab, som det ser ud nu, fortæller Christian Jul Madsen.

De øvrige kreditorer er blandt andet underleverandører, Skat, udlejere og benzinselskaber.

Annonce

Blev politianmeldt

Kort tid efter konkursbegæringen af Scanleasing i oktober 2020 meddelte Vækstfonden, at den statslige fond mistænkte leasingselskabet for - i strid med loven om Vækstfonden - bevidst at have fortiet oplysninger i forbindelse med en lånesag.

Vækstfonden fungerer som statens finansieringsfond, der i partnerskab med banker og private investorer fra ind- og udland ”udvælger og udvikler de virksomheder, Danmark ikke må gå glip af”.

I tilfældet med Scanleasing løb lånet op på 32 millioner kroner.

Annonce

Ejer gik personligt konkurs

Bag Scanleasing stod Peter Larsen, der kort efter konkursbegæringen blev erklæret personligt konkurs.

Efterfølgende fik Ekstra Bladet aktindsigt i den første redegørelse fra kurator i forbindelse med den personlige konkurs, og kurator opgjorde i den redegørelse værdierne til 43.498 kroner.

Samlet er der dog rejst krav mod Peter Larsen på 195 millioner kroner, har  Ekstra Bladet tidligere afdækket.

Sagen kort

Konkursramte Scanleasing, der havde hovedkontor i Kolding, knækkede nakken i oktober 2020, og på det tidspunkt ejede selskabet godt 1000 biler. Der er tale om overvejende luksusbiler i millionklassen med mærker som Lamborghini, Ferrari, Aston Martin, Bentley og Porsche

Efter konkursbegæringen har konkursboet drevet leasingselskabet videre med hjælp fra en række nøglemedarbejdere, og i slutningen af november 2020 begyndt konkursboet at sælge ud af en række af de luksusbiler, som Scanleasing ejede. 

Størstedelen af de sidste leasingkontrakter på de mange leasingbiler udløb ved udgangen af oktober 2021. I mellemtiden er mange af bilerne blev solgt på auktioner. 

Inden konkursen var der cirka 35 ansatte i Scanleasing, og gælden i konkursboet er efterfølgende anslået til 256 millioner kroner. Heraf er der rejst krav mod den tidligere indehaver Peter Larsen på 195 millioner kroner.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ewii får dobbelt så mange henvendelser om elpriser som for en måned siden - men få vil have fif til at sænke forbruget

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Grundlægger af stort transportfirma med 300 ansatte er død

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Esbjerg

Troede invitation var spam: Nu er lille køkkenfirma blevet gazellevirksomhed

Team Esbjerg

Team Esbjerg-himmelstormer har sat kursen mod VM i Spanien: - Det er på en trist baggrund, men det er mega vildt for mig

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kolding

36-årig mand anholdt: Mistænkes for at stå bag voldsomt røveri mod 7-Eleven

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Tønder

27-årig varetægtsfængslet for vanvidsbilisme og grov vold

Annonce